Vůbec první notebook s OS Turbo, HONOR MagicBook 14

23. 5. 2022 14:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Globální technologická značka HONOR uvedla na čínský trh notebook HONOR MagicBook 14, který nabízí výjimečný výkon, chytré funkce pro projení s dalšími zařízeními a elegantní prémiový design. Jako první z portfolia MagicBooků je vybaven operačním systémem OS Turbo. Také je to poprvé, kdy se do takto tenkého 14“ notebooku využila 75Wh baterie, která se postará velký skok ve výkonnosti a celkové spotřebě.

Vůbec první notebook s OS Turbo, HONOR MagicBook 14

„Máme velkou radost, že můžeme představit nejnovější generaci modelu HONOR MagicBook 14, která přináší do našeho notebookového portfolia další technologické inovace," řekl George Zhao, generální ředitel společnosti HONOR Device Co, Ltd. „Díky premiéře nového OS Turbo v našich noteboocích poprvé zavádíme inovace na systémové úrovni, abychom zákazníkům nabídli díky chytrému rozhraní opravdu maximální uživatelský zážitek." 

Prvotřídní výkon díky OS Turbo

Hlavní inovace modelu HONOR MagicBook 14 je v jeho kapacitě hloubkového ladění notebooků. Díky dlouholetému působení na trhu smartphonů má společnost HONOR bohaté zkušenosti s hloubkovým laděním a optimalizací systému a tyto znalosti nyní úspěšně uplatnila v noteboocích.

OS Turbo, který má v na modelu HONOR MagicBook 14 svou premiéru, je systémová platforma pro optimalizaci spotřeby energie pro synergii hardwaru a softwaru. OS Turbo optimalizuje základní logiku správy zdrojů, přiděluje výpočetní zdroje pro různé scénáře použití prostřednictvím hlubokého strojového učení a v případě HONOR MagicBook 14 dosahuje snížení spotřeby energie o maximálně 28 % ve srovnání s předchozí generací, což umožňuje nejen zvýšení výkonu ale i výdrže baterie.

HONOR MagicBook 14 je vybaven procesorem Intel Core H45 12. generace a grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2050, takže umožňuje tvůrcům provádět více úloh současně neuvěřitelnou rychlostí a zároveň přináší lepší grafický výkon hráčům a vývojářům.

Pro další zvýšení výkonu disponuje HONOR MagicBook 14 novou konstrukcí odvodu tepla se dvěma paralelními ventilátory, z nichž každý má více než 100 lopatek ve tvaru písmene S, které účinněji odvádějí teplo. To přináší obrovský nárůst schopnosti odvodu tepla o 56 % ve srovnání s předchozí generací notebooku, což zaručuje stabilně vysoký výkon notebooku s minimálním zahříváním.

Špičková kapacita a mimořádná výdrž baterie

HONOR MagicBook 14 obsahuje baterii s kapacitou 75Wh. To je dosud nejvyšší kapacita baterie, která se nabízí ve 14palcových noteboocích. Novinka dokáže pracovat v pohotovostním režimu až 20 hodin se zapnutou obrazovkou, zvládne až 16 hodin přehrávání videa v rozlišení 1080P z lokálního disku nebo 13,3 hodiny prohlížení webu, což ocení mladá generace uživatelů, která je stále online a touží po zábavě.

HONOR MagicBook 14 je také prvním notebookem na čínském trhu, který je vybaven 100W GaN nabíjecím adaptérem. Ten garantuje po pouhých 15 minutách nabíjení až 3,5 hodiny provozu. Toto průkopnické řešení nabíjení dokáže notebook HONOR MagicBook 14 nabít na 58 % kapacity baterie již za 30 minut a na 100 % za pouhých 80 minut. Tento univerzální výkonný nabíjecí adaptér je kompatibilní s dalšími zařízeními HONOR, jako jsou mobilní telefony a tablety, což přináší uživatelům zvýšený komfort.

Bezproblémové propojení notebooku s dalšími zařízeními

S pomocí funkce HONOR Share umožňuje HONOR MagicBook 14 rychlý bezdrátový přenos souborů mezi různými zařízeními HONOR – od notebooků přes smartphony po tablety. Uživatelé díky tomu mohou přesunovat dokumenty, obrázky a videa, aniž by to mělo vliv na další úlohy a aplikace, které jsou spuštěny na jednotlivých zařízeních.

Díky vylepšeným funkcím spolupráce na více obrazovkách umožňuje HONOR MagicBook 14 pohodlně otevřít tři okna aplikací ve vašem smartphonu a zobrazit je všechny na větším displeji notebooku, což zvyšuje produktivitu uživatelů.

Novinka je také vybavena inovativní funkcí HONOR Device Clone, která umožňuje do notebooku HONOR MagicBook 14 bezdrátově přenášet soubory z notebooků jiných značek a to s rychlostí až 70 MB/s. Celý proces je zabezpečen šifrováním, aby byla data uživatelů za všech okolností chráněna.

Tenká a lehká konstrukce pro maximální flexibilitu

HONOR MagicBook 14 je ideální pro dnešní flexibilní pracovníky. Má tělo vyrobené z hliníku, který se používá v leteckém průmyslu. Toto kompaktní zařízení proto váží pouhých 1,54 kg a jeho tělo je tenké 15,9 mm. HONOR MagicBook 14 je vybaven 14palcovým FullView displejem s rozlišením 2,1K a ultra tenkými rámečky. Díky tomu nabízí 88% poměr obrazovky k tělu a poměr stran 3:2, což uživatelům nabízí vynikající zážitek z obrazu.

K dalšímu zvýšení efektivity při práci s notebookem HONOR MagicBook 14 slouží čtečka otisků prstů integrovaná přímo do zapínacího tlačítka. Díky tomu můžete odemknout a zapnout zařízení za pouhých 0,7 sekundy.

Barvy a dostupnost

Nový HONOR MagicBook 14 je na čínském trhu dostupný od 19. května ve dvou nádherných barvách: Space Gray a Mystic Silver. HONOR MagicBook 14 se v Číně začíná prodávat za cenu 5499 RMB.

Tiskové zprávy

Diskuse