Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, stereoskopické 3D bez brýlí

19. 5. 2022 16:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila herní notebook Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, který přináší do světa her stereoskopické 3D bez brýlí. Prostřednictvím aplikace SpatialLabs TrueGame bude při uvedení na trh podporovat více než 50 populárních her a podpora dalších titulů bude průběžně přidávána.

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, stereoskopické 3D bez brýlí
  • Predator Helios 300 SpatialLabs Edition přináší do světa her stereoskopické 3D bez brýlí a při uvedení na trh podporuje více než 50 moderních i klasických titulů.
  • Díky procesorům až Intel Core i9 12. generace a grafickému procesoru NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop je Predator Helios 300 SpatialLabs Edition skutečnou herní bestií.
  • Predator Triton 300 SE s tenkým tělem je osazen procesorem až Intel Core i9 12. generace a grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Laptop
  • 27" herní monitory Predator XB273K LV a Acer Nitro XV272U RV jsou vybaveny technologií AMD FreeSync Premium a mají certifikaci TÜV Rheinland Eyesafe

Kromě 3D herního notebooku představil Acer také tenký herní stroj Predator Triton 300 SE a herní monitory Predator XB273K LV a Acer Nitro XV272U RV.

„Jsme nadšeni, že přidáváme s notebookem Predator Helios 300 SpatialLabs Edition do hraní her nový rozměr, který umožňuje špičkové stereoskopické 3D hraní bez brýlí,“ řekl Jerry Kao, spoluředitel společnosti Acer Inc. „Doufáme, že integrací technologie SpatialLabs do našich herních notebooků Predator vytvoříme novou kategorii pohlcujících herních zážitků.“

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition — 3D herní notebook

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition (PH315-55s) je výkonný herní notebook, který umožňuje hrát stereoskopické 3D hry bez brýlí. Díky aplikaci SpatialLabs TrueGame mohou hráči na zařízení bez námahy hrát podporované hry ve 3D režimu, v němž ožívají detaily scény. Místnosti se zdají být prostornější, objekty skutečně vrstvené a příběh napínavější – to vše plynule, v reálném čase a bez potřeby speciálních brýlí.

SpatialLabs TrueGame je nová aplikace, která přináší stereoskopické 3D do světa her a umožňuje hráčům vychutnat si oblíbené tituly v jejich skutečné kráse. Je to možné díky tomu, že jsou hry většinou vytvářeny s ohledem na tři rozměry: vývojáři zahrnují informace o hloubce do každé scény a objektu, který tvoří. Společnost SpatialLabs tyto již existující informace využívá, aby mohla hry prezentovat ve stereoskopickém 3D. Pro každý herní titul z více než 50 moderních i klasických titulů bude při uvedení na trh k dispozici speciální předkonfigurovaný profil, který hráčům nabídne bezproblémový zážitek z jejich oblíbených her. Profily pro další tituly budou průběžně přidávány i nadále.

Zážitek ze SpatialLabs je vytvořen kombinací řešení pro sledování pohybu očí, stereoskopického 3D displeje a technologií vykreslování v reálném čase. Displej herního notebooku Predator Helios 300 SpatialLabs Edition se skládá z 15,6" UHD 2D panelu, na který je nalepena čočka z tekutých krystalů, což dohromady tvoří inovativní modul, který lze přepínat mezi 2D a stereoskopickým 3D zobrazením.

K zajištění těchto vzrušujících 3D zážitků v reálném čase je počítač Predator Helios 300 SpatialLabs Edition vybaven procesory Intel Core i9 až 12. generace, grafickými procesory NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop, 32 GB paměti DDR5-4800 a PCIe Gen 4 NVMe SSD v režimu RAID 0. Rozložení se dvěma ventilátory, které zahrnuje jeden ventilátor AeroBlade 3D 5. generace, pomáhá udržovat v chladu systém, který je dále podporován teplovodivým mazivem z tekutého kovu a technologií Acer CoolBoost.

Notebook je vybaven operačním systémem Windows 11, technologií Killer DoubleShot Pro, připojením Wi-Fi 6E (E2600+1675i) a bohatou nabídkou portů, mezi které patří port HDMI 2.1 pro připojení externích monitorů, port Thunderbolt 4 a dva porty USB 3.2 Gen2.

Predator Triton 300 SE — tenký herní notebook

Řada tenkých herních notebooků Predator Triton 300 SE byla inovována (PT314-52s) a vybavena nejnovějšími procesory Intel Core 12. generace, grafickými kartami NVIDIA GeForce řady RTX 30 Laptop a OLED panelem s poměrem stran 16:10.

Přibyl nový 16" model (PT316-51s) s až 240Hz WQXGA panelem, podporou NVIDIA G-SYNC a technologie NVIDIA Advanced Optimus, která uživatelům umožňuje dynamicky přepínat mezi integrovanou a dedikovanou grafikou bez nutnosti restartování.

Predator Triton 300 SE je vybaven ventilátory AeroBlade 3D 5. generace, technologií Vortex Flow pro vedení proudění vzduchu a teplovodivým mazivem z tekutého kovu, takže dokáže udržet chladné prostředí i při maximálním výkonu. Jak 14", tak 16" model podporují bleskurychlé bezdrátové připojení pomocí řadiče Intel Killer Wi-Fi 6E AX1675i, zatímco 16" model přidává řadič Intel Killer E2600 Ethernet pro kabelové připojení. Výčet portů je bohatý a zahrnuje rozhraní Thunderbolt 4, HDMI 2.1 a USB 3.2 Gen 2 Type-A.

Herní monitor Predator XB273K LV

Herní monitor Predator XB273K LV je určen pro hráče, kteří hledají špičkové herní zážitky. Tento monitor podporující AMD FreeSync Premium je vybaven 27" IPS Agile-Splendor panelem s rozlišením UHD (3 840 × 2 160 px), obnovovací frekvencí 160 Hz a dobou odezvy 0,5 ms (z šedé do šedé), díky čemuž poskytuje plynulý obraz bez trhání, i když se po obrazovce prohánějí rychle se pohybující objekty. Podporuje HDMI 2.1, má vysokou přesnost barev s Delta E < 1 a je certifikován podle VESA DisplayHDR 600 a TÜV Rheinland Eyesafe.

Herní monitor Acer Nitro XV272U RV

27" herní monitor Acer Nitro XV272U RV má rozlišení WQHD (2 560 × 1 440 px), obnovovací frekvenci 170 Hz (přetaktováno), dobu odezvy 1 ms (z šedé do šedé) a panel s minimálnímu odlesky, který zajišťuje lepší čitelnost. Je certifikován podle standardu VESA DisplayHDR 400 a jeho IPS Agile-Splendor panel podporuje 95% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 s Delta E < 1. Herní monitor Acer Nitro XV272U RV podporuje technologii AMD FreeSync Premium a je také certifikován TÜV Rheinland Eyesafe.

Cena a dostupnost

• Predator Helios 300 SpatialLabs Edition (PH315-55s) bude v oblasti EMEA k dispozici v září 2022 za cenu od 3 299 €.
  • 14" Predator Triton 300 SE (PT314-52s) bude v oblasti EMEA k dispozici v červnu 2022 za cenu od 1 499 €.
  • 16" Predator Triton 300 SE (PT316-51s) bude v oblasti EMEA k dispozici v červenci 2022 za cenu od 1 599 €.
  • Predator XB273K LV bude v oblasti EMEA k dispozici ve třetím čtvrtletí 2022 za cenu od 949 €.
  • Acer Nitro XV272U RV bude v oblasti EMEA k dispozici ve třetím čtvrtletí 2022 za cenu od 399 €.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se liší v závislosti na zemi prodeje. Další informace o dostupnosti, specifikacích a cenách produktů na konkrétních trzích získáte od nejbližší pobočky společnosti Acer.