Slušivá UMPC od Inventecu

24. 1. 2008 00:59    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

O UMPC a MID zařízeních společnosti Inventec, které jsou již delší dobu ve vývoji, se doposud neobjevily žádné informace a vzhledem k tomu, co vystavoval Inventec na nedávné výstavě CES se ani nepředpokládalo, že by zrovna tyto zařízení mohly disponovat něčím, co by předčilo konkurenci.

Věci se ale mění a právě Inventec nyní získal prestižní ocenění IF Product Design Award ’08 právě za design zařízení, které je na hony vzdáleno od prototypu spatřeného před necelými dvěma týdny. Ocenění získala hned dvě zařízení s kódovými označeními UMPC 7-A a UMPC 5-D, která se tak kvůli kritériím pro jeho udělení musí objevit na trhu ještě v průběhu tohoto roku.

Inventec UMPC 7-A obsahuje 7“ dotykový displej v kombinaci s vysouvací QWERTY-klávesnici, která má díky právě zmíněnému designu celého zařízení více prohnutý tvar pro příjemní psaní.

UMPC 5-D, který si odnesl cenu za svoji modularitu, bude disponovat 5“ dotekovým displejem a speciální dokovací stanicí, která mimo jiného bude obsahovat klávesnici.

Technické specifikace ani z těchto zařízení zatím bohužel nejsou známé, nicméně je velice pravděpodobné, že budou postaveny na připravované ultramobilní platformě Menlow.

Zdroj: Laptoplogic.com