Lenovo ThinkPad T400s míří na český trh

25. 6. 2009 00:12    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Cílem nového Lenovo ThinkPad T400s je poskytnout i firemním zákazníkům tenký a lehký notebook, který zároveň nabídne dostatečný výkon a výbavu.

Lenovo ThinkPad T400s míří na český trh

V případě T400s bylo dosaženo vysoké odolnosti a zároveň úspory hmotnosti použitím šasi Top Cover Roll Cage druhé generace, vytvořené ze zesílených karbonových vláken. K malé tloušťce těla, dosahující v nejtenčím místě 21 mm, přispěl také tenký 14,1" displej s LED podsvícením. Hmotnost notebooku s šestičlánkovou baterií dosahuje 1,8 kg.

Uvnitř T400s mířícího na český trh se bude ukrývat procesor Intel Core 2 Duo SP9400 (2,4 GHz, 6 MB L2 cache), 128GB SSD a slim DVD mechanika. Komunikaci obstarávají Ethernet, Wi-Fi, WWAN a Bluetooth. Na těle T400s lze nalézt čtečku karet 5v1, kombinovaný USB/eSATA konektor, DisplayPort a VGA. Pro rozšíření konektivity jsou určeny nové dokovací stanice a replikátor portů.

Mírné změny prodělala i klávesnice, u níž byly zvětšeny rozměry kláves Delete a Escape. Naopak mezery mezi jednotlivými klávesami se dočkaly zmenšení, k čemuž vedla Lenovo snaha zamezit zapadávání drobečků do klávesnice. Změn se dočkal také touchpad, nyní vyvedený ve stejné úrovni jako plocha okolo a podporující vícedotyková gesta. Novinkou je možnost zapnutí notebooku přejetím přes čtečku otisků prstů.

Do České republiky se dostane Lenovo ThinkPad T400s v první polovině července, doporučená cena je 42 990 Kč (bez DPH a dopravy). Současně se dočkají uvedení do prodeje i replikátor portů řady 3 a dokovací stanice ThinkPad Mini Dock Series 3 / Plus 3.

Zdroj: TZ Lenovo

Krátké zprávy

Diskuse