Asus představil ASUS Eee Pad Slider

16. 9. 2011 03:45    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Asus představil nový tablet, který disponuje výsuvnou klávesnicí a systémem Android.

Asus představil ASUS Eee Pad Slider

ASUS Eee Pad Slider je následovníkem modelu Asus Eee Pad Transformer a jde o jakýsi kompromis mezi tabletem a notebookem. Tento tablet je vybaven 10,1" IPS dotykovým displejem s rozlišením 1280 x 800 pixelů, který je kryt sklem Corning Gorilla Glass.

"Motorem" zařízení je dvou jádrový procesor Nvidia Tegra 2 s taktem 1 GHz, který disponuje 1 GB DDR2 RAM. Úložný prostor je zajištěn flash úložištěm s kapacitou 32 GB, která je doplněna o online úložiště ASUS WebStorage.

Konektivita tabletu je standardní. Najdeme zde WiFi 802.11 b/g/n a Bluetooth 2.1 + EDR. Tablet je vybaven jedním USB 2.0 portem, slotem pro MicroSD kartu, jedním mini HDMI portem a kombinovaným Audio jackem (mikrofon / sluchátka). Tablet má také integrovaný mikrofon a stereo reproduktory. Přítomen je rovněž GPS přijímač, E-kompas, gyroskop, světelný senzor nebo G-senzor. Pro focení nebo videokonference jsou k dispozici 5 Mpx zadní nebo 1,2 Mpx přední kamera. V neposlední řadě je tablet také vybaven výsuvnou klávesnicí.

Systémem tabletu Slider je Android ve verzi 3.2 (resp 3.1 s možností upgradu na 3.2).

ASUS Eee Pad Slider na baterii dokáže fungovat po dobu až 8 hodin. Hmotnost zařízení činní 960 g a jeho rozměry jsou 273 x 180,3 x 17,3mm.

Cena ani dostupnost na našem trhu nebyla upřesněna, avšak očekávaná cena by se mohla pohybovat kolem 12 000 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse