Verbatim SATA-III SSD budou se 120 nebo 240 GB

29. 2. 2012 13:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

V roce 2012 klade Verbatim větší důraz na SSD. Firma očekává, že již tak vysoká poptávka po SSD letos dále poroste. A tak přichází na trh s disky, které plně využívají výhod rozhraní SATA-III.

Verbatim SATA-III SSD budou se 120 nebo 240 GB

SSD používají k ukládání dat polovodičové paměťové čipy flash, které neobsahují žádné pohyblivé části, což je činí vysoce mechanicky stabilní, a navíc neprodukují žádný hluk a spotřebují jen malé množství energie.

Test:
Kingston HyperX 240 GB - SSD s rychlostí blesku

Jednotky Verbatim SATA-III SSD přinášejí v systémech založených na rozhraní SATA-III využívají celou šířku pásma tohoto rozhraní a dosahují rychlosti zápisu a čtení přes 500 MB/s. Jednotky Verbatim SATA-III SSD jsou vybaveny řadičem SandForce 2281, který disponuje pokročilým vyrovnáváním opotřebení, sofistikovanou funkcí EDC/ECC a algoritmy pro sběr odpadových dat, aby byl zajištěn stabilní a spolehlivý výkon.

Test:
Renice X3 - 120GB SSD do slotu mSATA

Jednotky Verbatim SATA-III SSD podporují příkazy technologie SMART (Self Monitoring and Reporting Technology), příkaz TRIM (Windows 7) a řazení příkazů NCQ (Native Command Queueing).

Do prodeje by se měly dostat v průběhu března.

Krátké zprávy

Diskuse