Další pokus o notebook se dvěma displeji, Asus na veletrhu Computex 2018

6. 6. 2018 06:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Asus oznámil několik nových notebooků a svého představení se dočkal také projekt s názvem Precog, koncept konvertibilního notebooku s druhou obrazovkou místo klávesnice.

Další pokus o notebook se dvěma displeji, Asus na veletrhu Computex 2018

Asus už v minulosti vyráběl notebook se dvěma displeji (Recenze: Asus Taichi 21 - Ultrabook i tablet, 2x LCD), tehdy byly oba dva umístěny do víka notebooku. Velmi podobný notebook, s displejem místo klávesnice, už v minulosti zkoušel i Acer (Recenze: Acer Iconia - revoluce v ovládání?). Oba uvedené projekty upadly v zapomnění. Asus se o něco podobného teď ale pokouší znovu, projektu říká Precog a sází více na umělou inteligenci v podobě MS Cortana a Amazon Alexa.

Jediné praktické využití dvou displejů, vidím v tzv. režimu A, kdy by teoreticky na notebooku mohli pracovat, či spíše konzumovat obsah, dva lidé najednou. To ovšem přináší i komplikace v nutnosti sedět naproti sobě u jednoho stolu. Asus navíc (podle doposud dostupných informací) s takovým způsobem využití ani nepočítá. Čas ukáže, jestli už nastal ten správný čas pro notebooky se dvěmna displeji.

Krátké zprávy

Diskuse