13.3'' rudý a černý překlápěcí pomocník, pro vrcholný management - Fujitsu Tablet LIFEBOOK U9310X

16. 12. 2020 06:20    Rubrika: Představení    Autor: Jakub Pavlis

Lehoučký překlápěcí 2-v-1 notebook a tablet určený především pro business sféru. Vedle vysoké mobility se soustředí na perfektní konektivitu a vysokou bezpečnost. Součásti dodávky je aktivní elektronické pero s možností bezpečného uložení v těle tabletu. Vzhledem k cenovce ale tohle rozhodně nebude přístroj pro každého.

13.3'' rudý a černý překlápěcí pomocník, pro vrcholný management - Fujitsu Tablet LIFEBOOK U9310X

Krásný, mobilní, zabezpečený, pevný, propojený – přívlastků, pro tento notebook, by člověk mohl najít ještě více a všechny by ho chválily. Vlastně bych si takhle nějak představoval ideální přístroj pro sebe. Ale pro mě rozhodně určen není. Spíše pro vrcholné manažery nebo velice dobře vydělávající kreativce, kteří hledají top zařízení a ani Apple jim není dost dobrý, nebo prostě chtějí či musí zůstat v ekosystému Windows. Těm Fujitsu, firma, která je dnes zaměřena téměř výhradně na firemní a business sektor, nabídne tento 13'' překlápěcí notebook.

Displej má úhlopříčku 13.3'' obvyklé rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů) a matný povrch. Jde o dotykový panel, podporuje i aktivní elektronické pero s technologií od Wacomu. A že Fujitsu vybralo solidní panel, ukazují i údaje, které se často dohledávají poněkud obtížně – kontrast 1000:1 a svítivost 400 candela na metr čtvereční.


Šasi má rozměry 309 x 214,8 x 16,9 mm, hmotnost pak činí 1015 g! Notebook je tedy opravdu skladný a lehký, vejde se i do střední kabelky. Navíc pro něj ve Fujitsu vybrali ten vůbec nejlepší používaný materiál – hořčíkovou slitinu. Vybrat si lze z černého nebo velmi luxusně vypadajícího rudého provedení. Samozřejmostí je podsvícená klávesnice, touchpad a prostor pro uložení a dobití elektronického pera.

Jak je u podobných přístrojů zvykem, jsou perfektně optimalizovány pro své funkce, ale nenabízí příliš hardwarových variant. I když u Lifebooku U9310 přeci jen je z čeho vybírat. Sice jsou všechny osazené CPU jen čtyřjádrové a od Intelu: Core i7-10610U (1,8 GHz, 4,9 GHz HT, 15 W TDP), Core i5-10310U (1,7 GHz, 4,4 GHz HT, 15 W TDP) a Intel Core i5-10210U (1,6 GHz, 4,2 GHz HT, 15 W TDP), ale stále vyráběné 14 nm procesem. Osazeno je 8 nebo 16 GB LPDDR3 RAM připájené na desce a vždy jen v jednom modulu, o grafiku se stará integrované grafické jádro Intel UHD Graphics (gen. 10, 64 bit). Úložiště dat je realizováno pomocí SSD připojených přes M.2 slot a s NVMe rozhraním, velikosti jsou obvyklé od 256 GB po 1 TB, půlterový disk lze doplnit 32 GB modulem Intel Optane.


Notebook má vzhledem ke své velikosti výbavu přímo opulentní - dva USB-A 3.2 a dvojici USB-C 3.2 s podporou Thunderboltu, následuje 3,5 mm kombinovaný jack (in/out), HDMI, výklopný RJ-45 a ještě sloty pro Paměťovou kartu, SmartCard a microSIM. O konektivitu se stará WiFi 6 /ax a Bluetooth 5.1 plus gigabitový Ethernet a volitelný 4G/LTE modem. Zabezpečení na TPM čip spolu se SmartCard, volitelné jsou čtečka otisků prstů a PalmSecure (skener krevního řečiště v dlani). Pro fyzické zabezpečení nechybí zdířka pro Kensington Lock. Webkamera a dvojitý mikrofon jsou už dnes samozřejmostí, výbava dalšími senzory připomíná spíše luxusní mobilní telefony – GPS, elektronický kompas, akcelerometr a gyroskop, senzor magnetického pole a okolního světla.

Vzhledem k absolutní aktuálnosti a novosti tohoto modelu ještě nejsou v Čechách přesně specifikované nabízené konfigurace, ovšem některé eshopy již mají naceněno, přičemž základní konfigurace s procesorem Core i5-10210U bude začínat na 54.990,- Kč a nejvyšší varianta bude stát 65 990 Kč. Ceny jsou uvedeny včetně DPH.

Představení

Diskuse