Wi-Fi 7 od Zyxel Networks, pro firmy i na doma, až 5x rychlejší než Wi-Fi 6

14. 8. 2024 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: TZ

Nová technologie Wi-Fi 7 zajišťuje špičkové připojení pro firemní i domácí uživatele. Zyxel Networks již uvedl první přístupové body s touto technologií, které přinášejí revoluční zlepšení výkonu a stability bezdrátových sítí. Wi-Fi 7 je téměř až pětkrát rychlejší než Wi-Fi 6, poskytuje o 20 % efektivnější počet bitů na symbol díky nové modulaci, má tři frekvenční pásma a technologicky velmi účinně eliminuje latenci.

Wi-Fi 7 od Zyxel Networks, pro firmy i na doma, až 5x rychlejší než Wi-Fi 6

Za své přednosti standard Wi-Fi 7 vděčí zejména čtyřem následujícím technologiím: novému využití frekvenčního pásma 6 GHz, 4096 kvadraturní amplitudové modulaci (QAM), technologii multi-link operation (MLO) a řešení až 16 x 16 MU-MIMO.

Využitím frekvenčního pásma 6 GHz je v případě standardu Wi-Fi 7 maximální šířka kanálu zdvojnásobena na 320 MHz, díky čemuž Wi-Fi 7 dokáže výrazně vyšší rychlost přenosu dat poskytovat mnohem většímu počtu zařízení. Dodatečná spektra v pásmu 6 GHz navíc standardu Wi-Fi 7 dávají mnohem větší manévrovací prostor k zajištění optimálního připojení.

Modulace 4096 QAM s ultravysokou kapacitou umožňuje posílat až o 20% větší počet bitů na symbol, čímž se zvyšuje přenosová kapacita a urychluje přenos videí ve vysokém rozlišení, multimediálních souborů a dalšího obsahu náročného na šířku pásma. Uvedená modulace je čtyřikrát větší než dostupné modulace u standardů Wi-Fi 6 a 6E 1024 QAM a dokonce 16x tolik, co nabízí standard Wi-Fi 5 při modulaci 256 QAM.

Nejinovativnější technologií použitou ve Wi-Fi 7 je multi-link operation (MLO). Tato technologie výrazně zlepšuje propustnost a stabilitu, čímž usnadňuje přechod mezi přístupovými body. Princip fungování technologie MLO spočívá ve využití různých frekvenčních pásem a kanálů a jejich jedinečných schopností, jako jsou vyšší přenosová rychlost, přenosová kapacita nebo větší dosah.

Technologie 16 x 16 MU-MIMO použitá ve standardu Wi-Fi 7 poskytuje více dostupných prostorových streamů, čímž umožňuje vysokorychlostní připojení většího počtu zařízení. Přístupové body standardu Wi-Fi 7 mohou mít až 16 antén, což je dvojnásobek ve srovnání s přístupovými body standardu Wi-Fi 6/6E. Společné využití těchto fantastických novinek přináší výrazně lepší Wi-Fi, která je schopna dosáhnout až pětinásobného výkonu a v celé oblasti pokrytí zajistit stabilní a rychlé připojení pro mnohem větší počet uživatelů.

Na příchod něčeho takového se můžou těšit nejen všichni nadšenci do technologií, ale také firemní i domácí uživatelé. Jestliže potřebujete rychlou Wi-Fi, která vždy spolehlivě funguje všem uživatelům, je řešením právě technologie Wi-Fi 7. Dvojnásob to pak platí v prostředí s velkým počtem připojených zařízení na omezeném prostoru, jako jsou např. konferenční centra, hotely, stadiony, školy, letiště a vlaková nádraží. Přechod na standard Wi-Fi 7 na takových místech zajistí podstatně vyšší kvalitu bezdrátové sítě.

Společnost Zyxel Networks svůj první přístupový bod Wi-Fi 7 na trh uvedla v říjnu 2023. Jedná se o model WBE660S. Dalším přístupovým bodem standardu Wi-Fi 7 je NWA130BE, což je přístupový bod střední třídy. Portfolio produktů kompatibilních se standardem Wi-Fi 7 nyní rozšiřujeme o přístupový bod WBE530 s podporou managementu pomocí hardwarového kontroléru. V průběhu konce kalendářního roku na trh uvedeme ještě další modely s podporou tohoto standardu.

Příslušenství . Tiskové zprávy

Diskuse