RECENZE: Acer Iconia Tab W500 - tablet s klávesnicí a Windows 7

26. 5. 2011 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Nedávno jsme měli možnost vyzkoušet dvoudisplejový koncept Acer Iconia. Dnešní zařízení ze stejné řady je střízlivější cenou (od 10 000,- Kč bez DPH) i provedením. Jde o 10'' tablet s velmi kvalitní obrazovkou a úspornou platformou AMD, ke kterému lze připojit klávesnici a používat jej jako normální notebook.

Acer Iconia Tab W500 - tablet s klávesnicí a Windows 7

Základní popis

Začátkem roku se Acer vytasil s novu řadou v rámci svých přenosných počítačů nazvanou Iconia. První model jsme recenzovali začátkem roku a zaujal nás svým netradičním pojetím s dvěma displeji. V dnešní recenzi se podíváme na model Iconia Tab W500, což je lehký tablet s odpojitelnou klávesnicí. Svým provedením se nesnaží být tak inovativní, ale je dotažený do konce a jeho nízká cena jej činí mnohem dostupnějším.

Výrobce zvolil neutrální vzhled, který neurazí ani doma, ani na firemních poradách. Zadní strana je podobně jako klávesnice laděna do šedé barvy. Čelní strana je naopak černá, dominuje jí 10“ displej překrytý pevným sklem. Na rozdíl od stanice, kde jsou použity hrubé povrchy, je tablet hladký a na jeho zadní straně mají tendenci ulpívat otisky. Speciální kapitolou je pak sklo, na kterém otisky také zůstávají, ale při přímém pohledu na zapnutý displej vidět nejsou.

K mechanickému provedení nemohu mít výtky - tablet je pevný jako skála. Taktéž klávesnice netrpí prohýbáním a spojovací mechanismus působí bytelně. Nejsou zde navíc žádné pohyblivé klouby, které by se časem mohly opotřebovat.

U stanice s klávesnicí je nejdříve potřeba odklopit plast v zadní části, čímž se vysune konektor (USB) a vytvoří se pevná podpěra pro tablet. Po spojení má obrazovka fixní úhel otevření okolo 120°. Vzhledem k velkým pozorovacím úhlům obrazovky to nepovažuji za problém.

Fixní úhel ve spojeném stavu znamená, že bez rozpojení nelze zařízení zavřít jako běžný notebook. Před přepravou se musí tablet odpojit, ve stanici se zaklopí konektor a následně stačí oba díly na sebe položit (tablet displejem dolů). V zadních rozích obou dílů jsou malé magnety a vysouvací úchyty zabraňující tření. Posledním (volitelným) krokem je pak uzamknutí posuvným mechanickým zámkem v přední části. Spojení je v takovém případě silné a nemusíte se bát, že by se díly od sebe nechtěně odpojily.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Výbava je sice omezená, ale nic důležitého nechybí. Vlevo je sluchátkový výstup spolu s výstupem HDMI, vpravo je konektor napájení a vespod jsou dvě USB, z nichž jedno slouží pro připojení stanice s klávesnicí. Tato stanice po připojení zakryje původní USB, což vynahradí vlastními dvěma (jedno vlevo, druhé vpravo) a přidá k tomu ještě konektor pro připojení do počítačové sítě LAN.

10“ LCD společně s nutnými okraji, aby bylo za co počítač držet, dávají rozměry 274 x 190 mm. Tloušťka samotného tabletu je 16 mm. Pokud jej budete přenášet s připnutou klávesnicí, zvýší se tato hodnota na 28-35 mm (komplet má klínovitý tvar).

Hmotnost 960 g je dle mého názoru konečně taková, aby se počítač dal dobře držet. S tablety typu convertible a hmotností okolo 1,5 kg je manipulace s počítačem ve stoje po chvíli nepohodlná, ale zde jsem neměl problém ani s držením jednou rukou (ačkoli uznávám, že je to individuální a ženy třeba budou na hmotnost 1 kg nahlížet jinak).

Komplet s klávesnicí váží 1,58 kg, což znamená, že klávesnice hmotnost navyšuje o 624 g. Někomu by se to mohlo zdát moc, ale kdyby byla lehčí, bylo by zařízení ve spojeném stavu příliš vratké.

Klávesnice a ovládací prvky

Bez připojené klávesnice je nabídka hardwarových tlačítek značně omezená. Skládá se jen z regulace hlasitosti a vypínače na levém boku a hlavního tlačítka s logem Windows vpředu pod obrazovkou. Hlavní tlačítko slouží při startu jako klávesa Enter a v operačním systému otevírá nabídku Start. Speciálním ovládacím prvkem je posuvný přepínač na spodku, který umí uzamknout obrazovku v aktuálním natočení (jinak se obraz otáčí podle natočení zařízení dle vestavěného akcelerometru).

Klávesnice velikostí a rozložením odpovídá 11“ mini notebookům. Je typu chiclet a její klávesy jsou dostatečně velké i pro ruce dospělého člověka. Rozložení klávesnice je kompletní a obsahuje všechny základní klávesy vyjma numerického bloku, který je dostupný jen v jeho zástupné formě kolem kláves I a K. Jediným kompromisem v rozložení jsou klávesy Home a End ve formě funkce Fn na klávesách PgUp a PgDn.

Klávesy mají měkčí odezvu a jejich stisk není tak jistý, což zprvu může vést k nedomačkávání kláves (a tedy vynechávání písmen). Jakmile si zvyknete, můžete na ní psát stejně rychle a pohodlně jako na velkém notebooku. Recenze, kterou čtete, je celá napsána na této klávesnici a rozhodně jsem při jejím tvoření nijak netrpěl.

Proti některým jiným provedením tabletů s klávesnicí oceňuji pevné spojení, které umožňuje psaní i v případě, kdy počítač není položen na rovném povrchu. Při provozu na klíně se sice zařízení převažuje dozadu kvůli lehké klávesnici, ale stačí si na ni položit ruce a překlopení nehrozí. Nemusíte se ani bát, že by tablet vypadl z konektoru například za jízdy vlakem nebo jiným dopravním prostředkem.

Ačkoli jde v podstatě o externí USB klávesnici, má Fn klávesu s funkčností podobnou jiným notebookům, takže pomocí jejích funkcí můžete vypínat bezdrátové technologie, přepínat výstup grafické karty a regulovat světlost/hlasitost.


pracovní plocha detail klávesnice

Obrazovka je vybavena přesným kapacitním snímáním schopným rozpoznat najednou všechny prsty ruky. Přesnosti snímání napomáhá i pevné překryvné sklo, které se pod tíhou prstů neprohýbá.

Po připojení klávesnice se naskýtá možnost ovládání kurzoru obdobou trackpointu mezi klávesami G, H a B s dvěma tlačítky pod mezerníkem. Těší mě volba takového řešení, jelikož trackpoint je nejlepším zařízením, pokud se musí operovat s malým prostorem. Ovládání kurzoru s ním je i v tomto případě pohodlné a přesné.

Dotykové ovládání

Iconia Tab ponechává většinu dotykových vlastností v režii operačního systému a na rozdíl od dříve testovaní Iconie nemá vlastní dotykovou klávesnici (používá se standardní z Windows). Dotyková klávesnice ve Windows dle mého názoru není špatná (rozhodně je v ní znát pokrok proti předchozím verzím), ale klávesnice v iOS a Androidu je pro rychlé psaní vhodnější. K psaní souvislejšího textu bych doporučil připojovat klávesnici. Vše ostatní je pohodlné s výjimkou občasného strefování se na malá tlačítka.

Proti původní Iconii Acer značně osekal své dotykové rozhraní dostupné dotykem všemi prsty jedné ruky. Pokud vám nějaké prsty chybí, můžete použít obě ruce - jen se musí dotknout aspoň pět prstů.

Nejčastěji budete toto gesto používat pro přístup k nastavení funkcí počítače (vypnutí bezdrátových technologií, nastavení jasu a podobně), ale lze přes něj spustit také několik aplikací připravených primárně pro dotykové ovládání. Kromě multimediálního centra využívajícího sdílení multimédií v síti zde najdete prohlížeč postavený na upraveném Internet Exploreru a jednoduchou aplikaci pro sledování sociálních služeb. Ze sociálních služeb jsou podporovány pouze Facebook, Youtube a Flickr (opomenutí Twitteru je trestuhodné).

screen
rychlý přístup k dotykovým aplikacím

screen
nastavení tabletu

Hlavní HW parametry

Uvnitř tabletu nenajdete procesor od Intelu, jak bývá zvykem. Acer šel trochu jinou cestou a zvolil nejúspornější procesor od AMD – dvoujádrový AMD C-50 s frekvencí 1 GHz. Do procesoru je integrovaný paměťový řadič, jednotka pro komunikaci s PCIe sběrnicí a grafické jádro Radeon HD 6250. Tento hlavní čip, který do sebe integruje téměř kompletní logiku počítače, se přitom pyšní maximální spotřebou jen 9 W.

Nenechte se zmást nízkou frekvencí. Pokud by došlo na porovnání s Atomem, je tento procesor ve výpočetních úkonech silný přibližně jako dvoujádrový Atom pro stolní počítače. 1,6GHz Atom z levných netbooků má výkon poloviční. V tomto případě hraje důležitou roli i grafická karta, kterou má AMD mnohem výkonnější a která akcelerací mnoha činností ulehčuje procesoru.

CPU-Z
specifikace čipu

Uvnitř tabletu jsou integrované 2 GB paměti DDR3 běžící na frekvenci 1066 MHz. Paměť není uživatelsky rozšířitelná a je pravděpodobně kvůli prostorovému omezení připájená přímo k základní desce. Pro Windows 7 jsou však 2 GB postačující a zejména s ohledem na výkon procesoru by neměly limitovat.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 9921
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 15 153

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 21 553
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 30 209

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 565 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 1194 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,12

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 0,38 pts

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 2,7
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 4,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 967 MB/s

Volba AMD C-50 se ukázala jako správná. S ohledem na papírové parametry běží tablet až překvapivě svižně. Kancelářská práce a prohlížení webových stránek jsou svižné a procesor svým výkonem neomezuje ani v případě, kdy je spuštěno přehrávání videa a na pozadí běží všemožné aplikace od poštovního až po IM klienta. Zadýchávání procesoru si můžete všimnout v případech, kdy rychle za sebou otevřete několik nových karet ve webovém prohlížeči. Běžně však procesor svůj nízký výkon maskuje a svou roli zde hraje také grafická karta, která se stará o plynulé vykreslování prostředí Windows Aero.

Procesory jako C-50 ukazují, jak moc jsou pro běžnou kancelářskou práci dnešní klasické procesory naddimenzované. Přestože je však kancelářská práce svižná, v případě renderingu, komprimace videa a jiných výpočetně náročných činností velmi rychle narazíte.

Kvůli omezenému prostoru a vyšší odolnosti padla volba místo pevného disku na SSD. To má kapacitu 32 GB a výkonem zdaleka nedosahuje na dnešní 2,5“ SSD pro notebooky - v případě malých (4kB) bloků nepřesahují rychlosti 20 MB/s. Práce ve Windows je rychlá a na disk se nečeká.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 109 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 76,2 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,8 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Tablet má přímo v sobě integrovaný modul Bluetooth 3.0 a kartu Wi-Fi /n (2,4 GHz) a počítá se, že bude komunikovat s okolním světem výhradně bezdrátově. Komunikační schopnosti rozšiřuje až připojitelná klávesnice vybavená síťovým konektorem. Síťová karta je zprostředkovaná čipem připojeným k USB rozbočovači uvnitř klávesnice. Z toho důvodu jde pouze o Fast Ethernet s podporou přenosů do rychlosti 100Mbit/s.

Kromě zmíněného dotykového rozhraní lze bezdrátové technologie vypínat samostatně standardní klikací utilitou po stisku klávesové zkratky Fn+F3 (stejně jako u klasických notebooků Acer).

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

10“ displej je chloubou tohoto počítače. Jde o širokoúhlý panel s poměrem stran 16:10, lesklou povrchovou úpravou a tlumenými odlesky. To nejlepší je ovšem typ panelu – jde o kvalitní TFT-MVA obrazovku s výborným kontrastem a saturací barev a pozorovacími úhly téměř vyplňujícími 180° (tedy parametry srovnatelnými s IPS, většina běžných notebooků dnes používá TFT-TN). Těžko by se hledala vhodnější obrazovka a upřímně - co bych dal za to, aby podobně kvalitní displeje dávali výrobci i do běžných notebooků.

Velmi silné LED podsvícení je možné regulovat v 10 stupních a díky jeho intenzitě si ve většině situací vystačíte s jasem kolem 40-50%. Při maximálním jasu je displej použitelný i pod přímým dopadem slunečných paprsků a velký rozsah regulace umožňuje s nejnižší jasem použití za úplné tmy. Chtělo by to jen jemnější nastavení (mezi nejnižším a druhým nejnižším stupněm je velký skok).

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: MVA
  • Počet barev: 262 tisíc
  • Světlost: 350 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 178° horizontálně, 178° vertikálně
  • Kontrast: 1500:1
  • Odezva: 8 ms
  • Saturace barev: 45% NTSC
  • Podsvícení: (W) LED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je AUO B101EW05 V3. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce (v tomto případě je to však pravděpodobné).

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

V procesoru integrovaný Radeon HD 6250 si ihned při startu vyhrazuje v paměti RAM 384 MB a další paměť si vyhrazuje dynamicky podle potřeby aplikací. Technologicky jádro 80 pixel procesory nelze označit za zastaralé, neboť podporuje DirectX 11 a Shader Model 5.0 a zvládá akcelerovat HD videa v rozlišení 1080p.

Vzhledem k tomu, že dnes už připojíte televizor i k tabletům s operačním systémem Android, je jasné, že Iconia Tab W500 se nenechá zahanbit. Po levé straně je vybaven HDMI výstupem, který není omezen jen na základní rozlišení 720p a 1080p, ale podporuje všechna rozlišení single-link DVI.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 5730
  • 3DMark 03: 3935
  • 3DMark 05: 2618
  • 3DMark 06 (1280x800): 1575
  • 3DMark Vantage: P376 (GPU: 306, CPU: 1186)

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 4,1
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 5,5

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 1289 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 5,02 fps

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1280x720: 5,0 fps

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Stalker
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Benchmark (DirectX 11)

Výkon ve 3D je na úrovni sdílené Intel GMA, což již umožňuje běh méně náročných her. Z pohledu velkých notebooků jde pouze o základní výkon, ale v rámci úsporných netbooků se nemá AMD za co stydět, neboť sdílená Intel GMA 3150 (tedy GMA 950 integrovaná do procesoru Atom) má nepoměrně nižší výkon a chybí jí podpora moderních technologií (např. akcelerace HD videa).

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Ke kvalitnímu displeji by byl hřích nepřidat dobré reproduktory. Acer umístil dva pod tenkou mřížku vespod zadní části a nešetřil na nich. Na poměry notebooků totiž hrají velmi dobře a nahlas. Umístění ve spodní části není bezdůvodné – v případě, že tablet připojíte ke stanici s klávesnicí, je zvuk důmyslně veden přes spodní hranu dopředu.

Nad displejem jsou dvě malé dírky duálního mikrofonu a vedle nich je také 1,3Mpix kamera (1280x1024). Tato kamera není jediná, neboť na stejném místě z druhé strany je ještě jedna naprosto shodná. V systému lze pracovat s oběma a předinstalovaná utilita Acer Crystal Eye Webcam mezi nimi umí přepínat.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Zvuková karta umožňuje připojení pouze výstupních externích zařízení. K tomu slouží analogový 3,5mm konektor jack a digitální HDMI.

Chlazení a provozní hluk

Extrémně úsporný procesor se velmi příznivě podepsal na tepelných a hlukových emisích. Uvnitř počítače se sice nachází malý ventilátor (s výdechem směrem nahoru), ale při běžné práci se netočí, což v kombinaci s SSD znamená naprosto tichý provoz. Ani v úplně tiché místnosti se z počítače neozývají žádné zvuky, a spokojeni tak budou i ti nejnáročnější.

Při intenzivní zátěži se ventilátor občas roztočí, ale jeho provoz je tak tichý, že si jej většina lidí vůbec nevšimne.

hodina provozu - mírná zátěž

  • levá strana vpředu = 32,9°C
  • pravá strana vpředu = 33,5°C
  • vpředu uprostřed = 33,8°C
  • levá strana vzadu = 32,7°C
  • pravá strana vzadu = 33,5°C
  • vzadu uprostřed = 33,1°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • levá strana vpředu = 32,9°C
  • pravá strana vpředu = 30,4°C
  • vpředu uprostřed = 32,8°C
  • levá strana vzadu = 34,8°C
  • pravá strana vzadu = 29,8°C
  • vzadu uprostřed = 34,1°C

teplota okolí při měření: 23°C

Při běžné práci nedochází k zahřívání. Ani několik hodin provozu s přehráváním videa a prohlížením webových stránek nezahřálo počítač tak, aby to vůbec stálo za řeč. Hlučnost a teploty jsou tedy lepší, než je zvykem například u mini notebooků s procesorem Intel Atom. Troufám si tvrdit, že v segmentu nejúspornějších procesorů má aktuálně AMD navrch.

Teploty v zátěži
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

Baterie je vestavěná přímo do těla zařízení a její tři vysokokapacitní články udrží energii 38 Wh. V našem standardním redakčním testu* si s takovou baterií počítač vystačil po dobu 7 hodin a 6 minut. Při intenzivnější kancelářské práci a prohlížení webových stránek (při přehráváním videa na pozadí) s polovičním jasem LCD a Wi-Fi připojením se výdrž blíží k 5 hodinám.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 8 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 30 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 11 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 33 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 26 W

Vybitá baterie se nabije na 90% kapacity přibližně za hodinu a půl, pokud je přistroj vypnutý. V zapnutém stavu se tato doba prodlužuje na necelé dvě hodiny.

BIOS a zabezpečení

Standardně během spouštění systému není klávesnice aktivní. Aby se BIOS (InsydeH2O) nespustil v urychleném režimu, musí se společně s vypínačem stisknout i hlavní tlačítko pod displejem. Do nastavení se pak vchází klávesou F2, ale není o co stát. Kromě priorit bootování můžete změnit pouze systémový čas a režim SATA řadiče.

Příslušenství

V krabici najdete tablet, stanici s klávesnicí, napájecí adaptér, pár tištěných příruček a sadu DVD s obnovou operačního systému. U počítače bez optické mechaniky by mohlo přibalení DVD zarazit, ale na malé SSD už by se záloha systému jednoduše nevešla. Otázkou zůstává, kdy už konečně výrobci pochopí, že optická mechanika je pro mnoho lidí jednoduše pasé, a přibalí zálohu raději na USB flashdisk.

Na disku je předinstalovaná 32bit verze Windows 7 Home Premium doplněná hromadou bloatware a shareware her. Pokud chcete mít svižný systém, doporučuji rovnou odstranit alespoň zkušební verzi antiviru.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace má doporučenou maloobchodní cenu 12 799,- Kč bez DPH (15 358,- Kč s DPH). V nabídce českých obchodů je také verze bez klávesnice, která je levnější a stojí jen 10 643,- Kč bez DPH (12 772,- Kč s DPH).

K disposici jsou i konfigurace s Windows 7 Professional za 12 448 Kč bez DPH (14 938 Kč s DPH) bez klávesnice či 14 604 Kč bez DPH (17 525 Kč s DPH) s klávesnicí.

Acer všechny své notebooky vybavuje standardní dvouletou zárukou, která je na našem území typu CAR (s dopravou kurýrem zdarma). První rok záruky platí mezinárodně.

Závěr

Na nabídku spotřebních tabletů jsem dosud nahlížel spíše s despektem, kvůli různým problémům od nepřesného snímání dotykové vrstvy až po nevhodnou konstrukci a krátkou výdrž na baterie. Acer vyrobil zařízení, které je levné, ale dojem na vás udělá přesně opačný. Zpracování je prvotřídní a podobně jsou na tom i použité komponenty (zejména TFT-MVA displej). Jako velmi šikovnou vnímám konstrukci s odnímatelnou klávesnicí - mechanismus je bytelný a tablet se do klávesnice zasouvá bez větších obtíží.

Pozornost si jistě zaslouží hlavní komponenta uvnitř, kterou je úsporný procesor AMD C-50. Ten vnímám jako nejlepší volbu v kategorii nejúspornějších procesorů kompatibilních s architekturou x86. Má dostatečný výkon pro běh Windows 7, není technologicky zaostalý a jeho spotřeba je minimální. Jen díky tomu je tento tablet tichý a nezahřívá se ani při maximální zátěži.

Nedostatky se tentokrát při testování hledaly těžko. První se týká malého úložného prostoru, který je z velké části obsazen operačním systémem. Vzhledem k tomu, že větší SSD by značně navýšilo cenu a že lze kapacitu zdvojnásobit SD kartou za 1000,- Kč, bych to ještě neviděl jako nedostatek fatální. Druhá (menší) výtka směřuje ke stabilitě konstrukce při provozu na nerovném povrchu. Kdyby byl konektor s dokovacím mechanismem přisunut blíže ke klávesnici, mohlo by být celé zařízení stabilnější a nemít tendenci k překlápění dozadu při provozu na klíně.

Acer Iconia Tab W500 je kvalitní a cenově dostupný tablet, který má smysl zejména v případě, že hledáte něco malého a lehkého s dobrou výdrží na baterie a primárně vám jde o konzumaci obsahu, která je s tabletem pohodlnější díky možnosti natočení na výšku a používání vestoje.

Klady a zápory

+ výborný TFT-MVA displej
+ tichý chod
+ kvalitní provedení

- chybí digitizér (možnost psát poznámky „perem“)
- málo volného místa pro uživatelská data (lze řešit SD kartou)
- na nerovném povrchu není tablet s připojenou klávesnicí stabilní a může se překlopit dozadu

TIP redakce NOTEBOOK.cz

TIP redakce NOTEBOOK.cz

Aceru se u Iconia Tab W500 podařilo dotáhnout do použitelné a cenově dostupné podoby koncept consumer tabletu s odpojitelnou klávesnicí, dlouhou výdrží na baterie a výborným displejem, který je radost používat. Za to od nás W500 dostává TIP redakce NOTEBOOK.cz.

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie Acer Iconia Tab W500

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Acer Iconia Tab W500-C52G03iss
  • Instalovaný procesor: AMD C-50 (1.00 GHz, 2x512 kB L3)
  • RAM (MB): 2048 DDR3-1066
  • SDD (GB): 32 (SanDisk SSD P4)
  • ODD: -
  • LCD: 10,1" VA (lesklý)
  • LCD rozlišení: WXGA (1280 x 800)
  • Video: AMD Radeon 6250 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100 (ASIX AX88772B USB2.0 to Fast Ethernet Adapter)
  • WiFi: Atheros AR9002WB-1NG (b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC269)
  • Polohovací zařízení: kapacitní snímání (EETI PCAP) + trackpoint
  • Software: Windows 7 Home Premium (32bit, CZ)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 38 Wh / 7h 6min
  • Rozhraní: 1x audio OUT, SD/MMC, 2x USB 2.0, HDMI
  • Rozměry: 274 x 190 x 16 mm (28-35 mm s klávesnicí)
  • Hmotnost (kg): 0,96 (1,58 s klávesnicí)
Recenze

Diskuse