RECENZE: Samsung 530U - tenký a tichý

28. 2. 2012 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Samsung se přidává k ostatním výrobcům, kteří vydali levný a tenký 13'' notebook pod marketingovým značením Ultrabook. Ten od Samsungu se může pochlubit pestrou výbavou rozhraní a velmi tichým provozem. Výkon je standardní a zajišťuje ho úsporná verze Core i5.

Samsung 530U - tenký a tichý

Redakce NOTEBOOK.cz, opět jako první v ČR, přináší recenzi zcela nového modelu notebooku.

Základní popis

Loni jsme měli možnost recenzovat zástupce tenkých notebooků od Samsungu z řady 9 (recenze: Samsung 900X - malý, tenký a v hliníku). Dnes recenzovaný notebook řady 5 je v mnohém velmi podobný, ale míří do cenové kategorie okolo 20 tisíc bez DPH. Jde o počítač, který se snaží vyhovět specifikacím Intelu nazvaným Ultrabook (omezují například hmotnost a tloušťku přístroje).

Výrobce zvolil decentní a poměrně strohé tmavě šedé provedení s mírně zaoblenými rohy. Počítač díky tomu vypadá vkusně a přístupně i pro uživatele začátečníky. Ne všechny povrchy jsou lakovány do tmavě šedé. Výjimku tvoří opěrky rukou, kde má materiál lehký nádech do vínové barvy. V Samsungu se nejspíš poučili z dřívějšího modelu řady 9, neboť tento notebook již nemá nepříjemně ostré hrany po stranách.

Z pohledu praktičnosti si testovaný počítač vede dobře. Veškeré povrchy (včetně displeje) jsou matné a nejsou na nich vidět nečistoty a prach.

Stavebním kamenem se z části stal hliník a z části kompozitní materiály. Díky tomu mohlo být dosaženo dobré mechanické odolnosti současně s nízkou hmotností.

Celkově hodnotím odolnost notebooku jako nadprůměrnou. Základna se nekroutí a neprohýbá a podobná situace je i u víka. Konkrétně víko je pevnější než u většiny konkurenčních strojů ve stejné třídě.

Klouby víka spojené jedním kusem plastu jsou zapuštěné v základně a displej kvůli tomu otevřete maximálně do 135°. Model 530U trpí stejným problémem jako nedávno recenzovaný Samsung 300V. Nedá se pohodlně otevřít jednou rukou, protože jsou klouby zprvu příliš tuhé. Musíte tedy použít druhou ruku a přidržovat během otevírání základnu.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Většinou jsou notebooky z řad Ultrabooků značně omezené v počtu rozhraní. Zde Samsung nedělá stejnou chybu a do tenkého těla dokázal integrovat prakticky vše, co můžete potřebovat. Na levém boku jsou obrazové výstupy (HDMI a mini-VGA - zmenšená podoba VGA), jedno USB 3.0, kombinovaný vstup/výstup zvukové karty, zdířka napájení a „rozkládací“ konektor síťové karty. Vpravo je výbava doplněna dvěma USB 2.0 a čtečkou paměťových karet SD XC (karta se bohužel do slotu vejde jen z poloviny).

Výbava je na úrovni klasických velkých notebooků, což je v této třídě jednoznačný nadprůměr. Jsem rád, že Samsung nevyhodil LAN konektor, jak je teď u některých lehkých notebooků zvykem, přestože se mu do těla počítače nevešel. Vyřešil to rozkládacím konektorem. Před zapojením kabelu stačí spodní část konektoru odklopit směrem dolů, čímž se celý konektor rozšíří na správnou velikost.

Jeden z kompromisů bylo nutné učinit u VGA výstupu, který je relativně velký a neskladný. Jako řešení byla zvolena kabelová redukce, která se připojuje k miniaturnímu proprietárnímu konektoru. Bez nutnosti cokoli dokupovat tedy rovnou můžete připojovat i projektory v přednáškových a prezentačních sálech. Nutnost nosit s sebou další součástku však zůstává.

Okolo displeje jsou relativně malé okraje, s čímž souvisí i na 13“ notebook menší půdorysné rozměry 315 x 219 mm. Tloušťka přístroje je v zavřeném stavu pouhých 17 mm a hmotnost 1,45 kg jej také pasuje mezi ty nejmobilnější běžné notebooky.

Vysokou mobilitu výrobce nekazí ani adaptérem. Ten přibalený má výkon 40 W a je opravdu malý. Váží včetně přívodního kabelu pouhých 282 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Menší rozměry si vyžádaly drobné kompromisy v rozložení klávesnice. Tím hlavním je bezpochyby odstranění vyhrazených kláves pro pohyb v dokumentu a přesunutí jejich funkce na kombinaci Fn a kurzorových šipek. Další prostor byl vytvořen přesunutím funkce klávesy kontextové nabídky na pravý Control (opět při držení Fn) a odstraněním několika méně používaných kláves (Pause, ScrollLock). Redukovaná klávesnice však působí opravdu prostorně díky velkým přepínačům a mezerami odděleným šipkám, které se díky tomu dají snadno najít po hmatu.

Asi největším překvapením klávesnice pro mě byla její mechanika. Z tenkých notebooků jsem zvyklý na nejistý stisk a velmi mělkou odezvu. Výrobci se podařilo udělat klávesnici jistou a pohodlnou i pro dlouhé psaní. Hlučnost je taktéž dobrá, tlačítka při stisku vydávají pouze duté klapání.

Indikační diody se shlukly na čelní hranu vlevo a všechny svítí modře. Informují o zapnutí počítače, nabíjení baterie, stavu bezdrátového vysílače a aktivitě disku. Jsou to jediné svítící prvky (pokud tedy nepočítáme displej). Podsvícený není ani vypínač, ani zámky klávesnice (CapsLock).

Samsung je dle mě jeden z prvních výrobců, který pochopil, že pokud má lidi naučit počítač pouze uspávat, nesmí být režim spánku indikován otravnou blikající diodou. V režimu spánku se tak počítač tváří jako vypnutý a nesvítí mu žádná indikační dioda.

pracovní plocha detail klávesnice

Velký touchpad pod klávesnicí je od společnosti ElanTech. Jeho dotyková plocha má hladký povrch, po kterém prst zlehka klouže, a proti opěrkám rukou je mírně zapuštěná. K funkčnosti nemám výhradu – elektronika podporuje všemožná gesta včetně takových jako simulace prostředního tlačítka klepnutím třemi prsty současně a snímání pohybu je bez zpoždění.

Pro pohodlnou práci vnímám jako velké plus použití samostatných hardwarových tlačítek pod dotykovou plochou. Té to na rozměrech příliš neubralo, ale pro pokročilé uživatele je s nimi rázem vyšší použitelnost. Tlačítka při stisku tiše cvakají.

Hlavní HW parametry

Základní deska s běžnou čipovou sadou Intel HM65 je osazena základním modelem úsporného procesoru Intel Core i5-2467M s výchozím taktem 1,6 GHz a režimem Turbo Boost až do 2,3 GHz. Tento procesor je mezi tenkými notebooky v poslední době relativně běžný a poskytuje dostatek výkonu pro všechny běžné činnosti. Díky dostatečně velkému taktu v režimu Turbo Boost téměř nejde poznat, že jde „jen“ o úspornou variantu procesoru.

CPU-Z
specifikace čipu

Celá operační paměť (4 GB) je v této konfiguraci integrovaná na základní desku. Vedle integrovaných čipů je však také volný slot pro běžné moduly DDR3, do kterého můžete přidat až 8 GB. Maximum operační paměti je tedy 12 GB. Pokud však nemáte nějaké velmi specifické potřeby, vystačíte si i s tím, co je integrované přímo do základní desky.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 38 208
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 12 380

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 74 014
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 37 240

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 3597 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 6675 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 1,86

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 1,60 pts

Windows 7 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 5,9
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 5903 MB/s

Hlavním úložištěm programů a dat je klasický pevný disk s kapacitou 500 GB a rychlostí otáčení 5400 rpm. Tento disk spadá svým výkonem do průměru, ale mnohem zajímavější je minimálním produkovaným hlukem, který prakticky neruší.

Nedostatky disku má dle výrobce řešit na základní desce integrovaná 16GB SSD karta, která podporuje technologie Intel Rapid Start a ExpressCache. První má na SSD vytvořený samostatný oddíl pro rychlejší probouzení systému z režimu hibernace. Druhá využívá zbylé místo pro vyrovnávací paměť a často spouštěné programy kvůli zrychlení čistého zavádění systému a aplikací.

Rychlost na úrovni klasických SSD s operačním systémem však nemůžete čekat. V případě potřeby ještě rychlejšího systému ovšem není problém pevný disk za SSD vyměnit.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 214 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 81,6 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 21 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Na rozdíl od jiných moderních tenkých notebooků je tento vybaven řadičem sítě Ethernet, a to rovnou v gigabitové variantě. Ani v hotelech a firmách, kde z nějakého důvodu nechtějí používat Wi-Fi, se nemusíte bát, že byste se nepřipojili. Bezdrátové technologie zajišťuje mini-PCIe karta od Intelu, která podporuje Wi-F /n (2,4 a 5 GHz) i Bluetooth 3.0.

Notebook nedisponuje žádným rychlým způsobem, jak bezdrátové technologie vypnout. Jediná možnost přepínání je ukryta pod zkratkou Fn+F12. Bohužel po vyvolání zkratky dojde ke zdlouhavému spuštění celého ovládacího centra notebooku s příslušnou obrazovkou bezdrátových připojení.

Po restartu (nebo úplném vypnutí) jsou vždy aktivované všechny bezdrátové technologie a nejde nastavit, aby například Bluetooth zůstávalo vypnuté.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Použitý 13“ displej má matnou povrchovou úpravu a základní rozlišení HD (1366 x 768). Pozorovací úhly jsou sice jen průměrné, ale kvalitou zobrazení jde o jeden z lepších panelů v otázce kontrastu i barevného podání. Většině uživatelů takový displej bude s přehledem postačovat.

LED podsvícení můžete regulovat v osmi stupních. Přestože stupňů není mnoho, neměl jsem pocit, že by byla regulace příliš hrubá a vždy se dala najít optimální hodnota. Velmi zamrzí relativně vysoký minimální jas, který není příliš vhodný pro práci v úplné tmě. Maximální jas je naopak bezproblémový a v kombinaci s matnou povrchovou úpravou stačí pro pohodlnou práci při jízdě ve vlaku za odpoledního slunce.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Grafický susbsystém je postaven na jádře Intel HD3000 integrovaném v procesoru a dynamicky sdílející paměť z RAM (při kancelářské práci si bere do 70 MB). Z technologií jádro podporuje DirectX 10.1, SM 4.1 a akceleraci dvou Full HD videí současně.

K připojení externího monitoru je připraven digitální výstup HDMI v nezmenšené podobě a analogové VGA, které se do těla počítače v klasické verzi nevešlo. K připojení VGA obrazovek a projektorů je přiložena kabelová redukce, která se připojuje do placatého miniaturního konektoru na boku. Oba výstupy mohou pracovat současně, pokud je vypnutý interní displej.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 2671
  • 3DMark Vantage: P1448 (GPU: 1168, CPU: 5144)

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 4,3
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,2

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 3954 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 8,25 fps

Použitá grafika stačí na všechnu běžnou práci s přehledem, ale grafické orgie ve 3D hrách od ní nečekejte. Výkon ve 3D stačí maximálně na nenáročné a starší tituly. Na AAA hry jako Crysis 2 a Battlefield 3 si můžete nechat zajít chuť.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Mřížka nad klávesnicí by mohla evokovat, že jsou pod ní reproduktory. Ty se ovšem uschovaly pod klávesnici. Jsou dva a jejich zvukové podání je lehce pod průměrem mezi notebooky, takže se na reprodukci hudby příliš nehodí a velký zážitek nedodají ani při sledování filmů. Horší zvuk je holt daní za minimální tloušťku. V nastavení pod zkratkou Fn+F1 můžete najít profily zvuku, které mohou reproduktorům podle typu použití více či méně pomoci.

Zvuková karta umožňuje připojit externí zařízení pouze jediným konektorem, který v sobě kombinuje stereofonní výstup a monofonní vstup. Pokud nepoužíváte vhodný headset, který obě funkce kombinuje do jednoho kabelu, nebo vhodnou redukci, funguje konektor jako klasický sluchátkový výstup.

Grafická karta obsluhuje digitální proud zvukových dat, který je přidáván do výstupu HDMI. O prostorový zvuk ve filmech na připojeném televizoru tedy nepřijdete.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Ve víku je integrovaná 1,3Mpix webkamera, která umí pořizovat snímky v rozlišení až 1280x1024 a která svou aktivitu dává najevo tlumenou modrou diodou. Mikrofon ovšem není vedle ní. Má své místo po levém kraji u klávesnice.

Chlazení a provozní hluk

Píšu to vždycky a ani tentokrát si to neodpustím. Samsung prostě umí navrhovat chlazení. Přestože nejeden tenký notebook konkurence trpí na hlučný ventilátor, model 530U je velmi tichý a při kancelářské práci zvládá často chladit pasivně. Nasávání i výdech ventilace mají své místo mezi klouby víka. Nějaké otvory chlazení jsou také na spodku, ale pokud je ucpete, teplota se příliš nezvýší.

V zátěži se ventilátor spouští, ale nejde o malý vysavač jako u jiných tenkých modelů. Pokud je v místnosti ruch od dalších lidí, nejspíš si ventilátoru ani nevšimnete.

Pro ty nejnáročnější je tu ještě standardní funkce notebooků od Samsungu – tichý režim. Přepíná se klávesovou zkratkou Fn+F11 a omezuje četnost spouštění i otáčky ventilátoru. V praxi však pro drtivou většinu uživatelů nebude potřeba. Notebook je i při standardním nastavení velmi tichý. Je pěkné, že aspoň nějaký výrobce ještě chápe, že hluk prostě je faktor, který ovlivňuje produktivitu, a snaží se s tím něco dělat.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 24,7°C
  • levá strana pod klávesnicí = 24,6°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 23,5°C
  • klávesnice vlevo = 34,9°C
  • klávesnice vpravo = 30,6°C
  • spodek maximum = 32,8°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 42,7°C
  • napájecí adaptér = 38,4°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 28,0°C
  • levá strana pod klávesnicí = 27,1°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 25,5°C
  • klávesnice vlevo = 39,1°C
  • klávesnice vpravo = 32,5°C
  • spodek maximum = 39,6°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 47,8°C
  • napájecí adaptér = 56°C

teplota okolí při měření: 21°C

Kancelářská práce základnu počítače příliš nezahřeje. Na spodku jsou cítit maximálně vlažná místa a přes klávesnici se teplo nepřenáší prakticky vůbec. I v zátěži je teplo cítit pouze v levé horní části klávesnice a vzadu pod výdechem. Opěrky rukou ovšem do vyšších teplot nikdy nepřecházejí, takže komfort použití zůstává zachován.

Teploty v zátěži
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

Li-Pol baterie, kterou Samsung do notebooku integroval, není uživatelsky vyměnitelná a k její výměně byste museli podstoupit rozebrání větší části notebooku. Přestože je relativně malá, dokáže pojmout 47 Wh energie, což v našem standardním redakčním testu* postačovalo k chodu po dobu 6 hodin a 45 minut.

V běžném kancelářském provozu s Wi-Fi a vyšším jasem LCD lze počítat s výdrží cca 5 hodin, což je dobrý výsledek.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 10 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 40 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 35 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 42 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 29 W

Nabití prázdné baterie na 90% trvá skoro 2 hodiny a je téměř jedno, zda je notebook zapnutý, nebo vypnutý. Až při zátěži procesoru (nebo grafického jádra v něm) dojde na limity 40W napájecího adaptéru. Při soustavném vytěžování by stejné nabíjení trvalo skoro 8 hodin.

BIOS a zabezpečení

Do notebooku je instalován firmware Phoenix SecureCore Tiano schopný fungovat v režimu UEFI. Do nastavení se vstupuje stiskem klávesy F2 ihned po zapnutí a nabízí následující volby:

Pokročilé

  • zakázání šetřícího režimu procesoru
  • vypnutí Hyper-Threadingu
  • zakázání EDB (Execute Disable Bit)
  • vypnutí urychleného startu
  • nastavení AHCI (automaticky, AHCI, kompatibilita)
  • vypnutí podpory režimu SATA GEN3
  • zapnutí zvýšení životnosti baterie (nabíjí do 80%)
  • povolení nabíjení z USB v režimu spánku
  • povolení probouzení signálem z USB zařízení

Boot

  • zakázání touchpadu
  • zakázání interní síťové karty
  • povolení PXE ROM pro boot ze sítě
  • spuštění kalibrace měřiče baterie

Zabezpečení je omezeno na základní tři hesla BIOSu (správce, uživatel, disk). Na nějaké podnikové zabezpečení si Samsung nehraje.

Příslušenství

V úhledně zabalené krabici se nachází vlastní notebook, napájecí adaptér s výměnnou koncovkou, redukci pro připojení do sítě Ethernet, tištěnou dokumentaci a DVD s obnovou operačního systému.

Na disku je předinstalovaný 64bitový systém Windows 7 Home Premium spolu s obnovou do továrního stavu (lze vyvolat stiskem F4 po zapnutí počítače).

Základní instalace je vybavena větším množstvím utilit přímo od Samsungu, MS Office 2010 Starter, Cyberlink YouCam (aplikace pro ovládání webkamery) a nějakými zbytečnostmi.

Předinstalované utility čítají:

  • Easy Content Share – umožňuje jednodušší nastavení sdílení multimediálního obsahu (DLNA)
  • Easy File Share – program pro rychlé sdílení souborů mezi Samsung notebooky po bezdrátové síti (vhodné pro posílání notebooků, když se chcete ušetřit otravných nastavení sdílení a práv ve Windows)
  • Easy Migration - nástroj pro přenos profilu a nastavení z jednoho počítače na druhý (mezi počítači Samsung; nepřenáší nainstalované programy)
  • Samsung Recovery Solution 5 – slouží k aktivaci obnovy továrního systému a k její záloze na jiné médium; kromě jiného umožňuje provádět kompletní a částečné zálohy disku včetně bitových kopií
  • Samsung Update Plus – vyhledávání aktualizací ovladačů a utilit od výrobce

Speciální zmínku si zaslouží aplikace Easy Settings (někde pojmenovaná jako Samsung Control Center) dostupná pod zkratkou Fn+F1. Výrobce do ní uschoval všemožná nastavení notebooku v jednoduchých záložkách a s minimem nastavení, takže i uživatel začátečník přijde na volby, které by normálně v systému snadno nenašel. Zde je vše na jednom místě i s jednoduchým popisem.

Easy Settings

Za opravdu šikovnou věc považuji jednoduchou a přehlednou příručku v češtině. Provede vás nejdůležitějšími informacemi o produktu a obsahuje také informace, jak vyměnit disk či rozšířit operační paměť.

Ceny a záruka

V současné době se u nás prodává testovaná konfigurace za cca 19 900,- Kč bez DPH (23 880,- Kč s DPH) a o necelé 3000 Kč dražší konfigurace s 128GB SSD. Samsung dává k tomuto modelu standardní dvouletou záruku s opravou v servisu. První rok této záruky je platný mezinárodně.

Závěr

Samsung 530U je v současnosti jeden z nejpovedenějších tenkých 13“ notebooků v rozumné cenové relaci. Přestože se nevzdálil od průměru v hmotnosti a výdrži na baterie, nechybí mu žádné z běžných komunikačních rozhraní a ještě nabízí prvky, které spousta dnešních tenkých notebooků nemá – pohodlnou klávesnici a velmi tichý provoz. Je jen škoda, že ta pohodlná klávesnice nemá také podsvícení. Samsung si ji schovává až pro svou vyšší řadu. Troufám si říct, že s modelem 530U chybu neuděláte, pokud hledáte něco s dobrou ergonomií a maximální mobilitou na cesty.

Klady a zápory

+ tichý provoz za každé situace
+ pohodlná klávesnice a touchpad s tlačítky
+ praktické matné provedení

(- klávesnice není podsvícená)

TIP redakce NOTEBOOK.cz

TIP redakce NOTEBOOK.cz

Samsung 530U se mezi nastupujícími Ultrabooky vyjímá hned několika vlastnostmi: na rozdíl od většiny ostatních nemá výrazně kompromisní konektorovou výbavu, je rozšiřitelný (některé Ultrabooky mají např. paměť RAM jen integrovanou na desce bez možnosti rozšíření, pouze mSATA disk a nedají se otevřít bez servisního zásahu), má matný povrch displeje a dá se tak lépe používat i venku, je tichý a rozhodně se nemusí stydět ani za klávesnici a touchpad. Za to vše mu uděleujeme TIP redakce NOTEBOOK.cz.

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Samsung NP530U3B
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5 2467M (1.60 GHz / 2.30 GHz Turbo, 3 MB L3)
  • RAM (MB): 4096 DDR3-1333 (0+4096 onboard)
  • HDD (GB): (Hitachi HTS545050A7E380, 5400rpm, 8MB cache)
  • ODD: -
  • LCD: 13" TFT (matný)
  • LCD rozlišení: HD (1366 x 768)
  • Video: Intel GMA HD3000 (IGP/ULV)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Realtek PCIe GBE)
  • WiFi: Intel Centrino Advanced-N 6230 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC269)
  • Polohovací zařízení: touchpad (Elan)
  • Software: Windows 7 Professional (64bit, EN)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 47 Wh / 6h 45min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD/MMC, 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, HDMI, VGA (micro)
  • Rozměry: 315 x 219 x 17 mm
  • Hmotnost (kg): 1,45
Recenze

Diskuse