RECENZE: Acer Nitro 5 AN515-42 - 15.6'' notebook, solidní herní základ s CPU i grafikou od AMD

16. 11. 2018 07:18    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Li-Ion baterie je integrovaná v těle notebooku a lez ji tedy vyměnit jen po rozebrání spodního krytu, standard většiny dnešních notebooků. S udanou kapacitou 48 Wh dokázala notebook udržet v chodu téměř 9 hodin. Při reálnějším vytížení videa z internetu přes WiFi to bylo necelých čtyři a půl hodiny. Lehké pracovní vytížení s občasným připojením na WiFi tak může být někde uprostřed. Hraní her může výdrž rapidně zkrátit, klidně někam mezi 1 až 2 hod, proto je v takovém případě lepší připojit notebook do elektrické sítě a baterii vnímat spíše jako záložní zdroj energie.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 8 hod 56 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 4 hod 25 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.


Napájení notebooku

Napájecí adaptér s výkonem 135 W má rozměry 165 x 65 x 31 a váhu 564 g, je tedy o něco menší a lehčí než u Modelu Helios 300. Konektor do notebooku je v pravém zadním rohu (na boku), je klasický kulatá a koncovka je zahnutá do pravého úhle. Vedle konektoru jsou dvě indikační diody, jedna pro indikaci připojení, druhá pro indikaci stavu dobití baterie.

Recenze

Diskuse