RECENZE: Fujitsu Lifebook S938 - 13.3'' přísně pracovní notebook, na časté nošení, s tichým chodem

6. 9. 2018 06:17    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Konfigurace, ceny a záruka

Cena testované konfigurace činí 42.230,- Kč včetně DPH. Vzhledem k tomu, že Fujitsu běžně pro své modely nabízí konfigurace na míru, tak i S938 nabízí mnoho různých variant vnitřního HW i displejů a bylo by šílené se pokoušet do jejich vypisování. Přednastavené konfigurace u prodejců se pohybují v rozmezí 36 do 52 tisíc včetně DPH. V nabídce jsou i různé příplatkové možnosti záruky.

Závěr

Fujitsu Lifebook S9, v aktuální variante S938, je jednoznačně notebookem určeným primárně pro pracovní využití v korporátní sféře. Jeho hlavní předností je orientace na produktivitu namísto vzhledu. Oceňuji zachování modulárního konceptu s vyměnitelnou baterií i možností přidání další, místo optické mechaniky. Notebook je určen pro časté přenášení a návraty do kanceláře, připojení na externí monitor, klávesnici s myší a do podnikové sítě pak výrazně zpříjemňuje dokovací stanice.

Oceňuji, že od minule Fujistsu zlepšilo několik důležitých aspektů, které kolega v první recenzi kritizoval: touchpad, projev ventilátoru, dynamický kontrast LCD. Výrazně špatné zůstaly jen reproduktory a jejich projev. Vzhled konstrukce od minule už může v přímém srovnání s novějšími modely vypadat zastarale, ale praktické vlastnosti notebooku to převáží.

Klady a zápory

+ dokovací stanice
+ vyměnitelná baterie + možnost přídavné
+ tiché chlazení i v zátěži
+ klasický touchpad s tlačítky
+ rozsáhlé možnosti konfigurace dle potřeb zákazníka

- špatný projev reproduktorů
- komplikovaná manipulace s baterií a SIM
- postarší vzhled

Recenze

Diskuse