RECENZE: Fujitsu Lifebook S938 - 13.3'' přísně pracovní notebook, na časté nošení, s tichým chodem

6. 9. 2018 06:17    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Li-Ion baterie má stejnou udanou kapacitu jako minule, 77 Wh. Díky novějšímu a úspornějšímu procesoru jsem naměřil lepší časy v minimální zátěži a i reálnější simulace vytížení vypadá zajímavě. U baterie mi vadilo jen komplikované a krkolomné snímání plastového krytu, i manipulace se samotnou baterií by mohla být trochu jednodušší.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 18 hod 25 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 7 hod 24 min
Fujitsu Lifebook S938 - dokovací stanice se zdrojem
Fujitsu Lifebook S938 - dokovací stanice se zdrojem

Podlouhlý zdroj, tvarů tradičních pro Fujitsu, měří 144 x 32 x 28,5 mm a váží 352 g. Přemýšlím, proč má právě takové protáhlé tělo, jestli je to jen otázka vzhledu nebo i nějaký hlubší záměr, napadá mě lepší skladnost v brašně, zdroj lze snáze umístit nad nebo pod notebook a tak zabránit tlaku na LCD.

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Recenze

Diskuse