RECENZE: HP Pavilion 15-cs (2018) - 15.6'' notebook na doma i do školy, občasné hraní s MX 130

31. 8. 2018 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Konfigurace, ceny a záruka

HP Pavilion 15, v testované konfiguraci (cs0015nc, 4MX19EA#BCM), nabízí za 19.570,- Kč včetně DPH: Intel Core i5-8250U, 6 GB RAM, 15.6" IPS Full HD, NVIDIA GeForce MX 130, 256 GB M.2 SSD NVMe, Windows 10 Home.

Aktuálně je v prodeji několik modelů označených jako Pavilion 15, které se od sebe více či méně liší v některých vnějších konstrukčních prvcích a každý z modelů má ještě různé konfigurace s různou vnitřní výbavou. Je v tom trochu guláš, občas výrobce podezírám, že v tom dělají zmatek záměrně. Model, který je předmětem této recenze, poznáte podle označení 15-cs, většina aktuálně prodávaných se pak shoduje v označení 15-c. V prodeji jsou stále i některé modely s označením 15-b, podle fotek starší konstrukce, ovšem s aktuálními procesory.

Závěr

HP Pavilion 15-cs (2018) je notebook určený především pro domácí využití, studenty a uplatnění najde i u malého podnikatele. Konstrukce je navržena více s ohledem na vzhled než na odolnost, ale při slušném zacházení by měl vydržet i každodenní přenášení v brašně s polstrovanou kapsou pro notebook. Stříbrné provedení je typické pro HP a mě osobně se líbí. S notebookem se dají občas hrát i 3D hry, v HP se kvůli tomu snažili zlepšit chlazení přizvednutím základny otevřeným víkem, chtělo by to ale ještě doplnit o něco kvalitnější ventilátory. Oceňuji numerický blok se standardním rozložením a příjemný LCD displej.

Klady a zápory

+ příjemný IPS panel bez PWM
+ povrch opravdu odolný proti otiskům prstu
+ standardní rozložení numerického bloku
+ přítomnost LAN portu

- pomalé reakce touchpadu + odskakování kurzoru při poklepu
- základna by mohla být pevnější
- nežádoucí zvuky elektroniky (SSD), potichu, ale jsou

Recenze

Diskuse