RECENZE: Acer TravelMate P6 (TMP614-51) - 14'' manažerský pracovní notebook s matným dotykem

8. 8. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder


Jako mnohaletý uživatel klasických dokovacích stanic jsem byl ještě donedávna velkým obhájcem tohoto řešení. Po zkušenosti s USB-C dokovací stanicí od Aceru musím uznat, že v tomto novém trendu jsou jisté nové možnosti, které stojí za uvážení. S notebookem jsem měl možnost vyzkoušet dokovací stanici oficiálně nazvanou Acer USB Type-C Dock II (ADK810). Musím uznat, že v Aceru si dali záležet na propracování ergonomie v četně zajímavých detailů. Začíná to tím, že USB-C konektor je zapuštěn do těla stanice tak, aby jej chránil před náhodným vytržením a poškozením konektoru. V ceně je zahrnut také důmyslně promyšlený stojánek, který lze použít jako základnu na stůl nebo pomocí přibalených šroubů připevnit na zadní stranu externího monitoru s ISO uchycením.


Stanice má rozměry 203 x 86 x 24 mm a váží 354 g, více než nakolik vypadá, je to záměr, aby měla lepší stabilitu na stole. Klouzání po hladkém povrchu dále zmírňuje pogumovaná plocha na jedné straně stanice.


S notebookem se stanice propojuje jediným (přibaleným) USB-C kabelem, který zároveň notebook napájí. Kromě hlavního USB-C / Thunderbolt 3 konektoru je na stanici dále: 1x USB-C, 3x USB-A 3.0, kombinovaný audio jack, 1x DP, 2x HDMI, LAN RJ-45, napájecí konektro pro přibalený zdroj a otvor pro Kensington Lock (mechanické zabezpečení proti krádeži).


Recenze

Diskuse