RECENZE: Acer TravelMate P6 (TMP614-51) - 14'' manažerský pracovní notebook s matným dotykem

8. 8. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Li-Pol baterie je integrována v notebooku, vyměnit ji lze jen po rozebrání notebooku, běžný standard současnosti. Výrobce udává minimální kapacitu 56,5 Wh, samotná baterie testovaného kusu hlásí 59.6 Wh a 0 % opotřebení. Ve standardním* redakčním testu minimální spotřeby, notebook vydržel pracovat bez mála 18 hodin. Reálnému provoz se lépe blíží test přehrávání videa přes WiFi, i zde si notebook vedl velmi dobře, přiblížil se sedmi hodinám. S notebookem tak lze očekávat, že by na jedno nabití mohl vydržet celý pracovní den, podle stylu využití.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 17 hod 53 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 6 hod 44 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


K notebooku je standardně dodáván klasický přenostý adaptér o kompaktních rozměrech 115 x 51 x 25 mm a váze 318 g (včetně kabelů). Kulatý napájecí konektor má nezvykle malý průměr a do notebooku jde zapojit poměrně ztuha, skoro bych měl až obavy, že nešetrné zacházení by mohlo vést snadno k poškození. Mnohem příjemnější je manipulace s USB-C kabelem, kterým lze notebook napájet přes USB-C dokovací stanici (příplatková výbava) nebo externí monitor s USB-C připojením. 6e je notebook připojen k napájení lze poznat podle diody na jeho čele, pokud se bateri dobíjí, svítí dioda oranžově, při 100% nabité baterii svítí modře.

Recenze

Diskuse