RECENZE: Asus ROG Strix Scar II (GL704G) - 17,3'' výkonný herní notebook, tenký, RTX 2070, 144 Hz LCD

11. 4. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Li-Ion baterie hlásí kapacitu 66 Wh a v testovaném kuse 6,2% opotřebení. Při standardním redakčním testu vykázala spíše slabší hodnoty. U herních notebooků se naštěstí většinou pracuje s připojeným elektrickým zdrojem, ale i tak by to mohlo být s grafickým čipem v procesoru o něco lepší. Baterii tak lze vnímat hlavně jako záložní zdroj energie.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 6 hod 48 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 3 hod 47 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájení notebooku zajišťuje středně velký 230 W adaptér. Jeho rozměry jsou 230 x 75 x 32 mm (měřeno včetně přečnívajícího kabelu do rozumné délky ohnutí). Napájecí konektor je klasický kulatý se zahnutou koncovkou. Spolu s tří-žilovým kabelem váží 802 g. Indikace připojení je "pouze" na notebooku, dioda na zdroji schází.

Recenze

Diskuse