RECENZE: Asus ROG Strix Scar II (GL704G) - 17,3'' výkonný herní notebook, tenký, RTX 2070, 144 Hz LCD

11. 4. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Klávesnice


Klávesnici s numerickým blokem hodnotím celkově kladně. Bílé popisky dobře kontrastují s černým povrchem. Pro úplnou tmu je pak k dispozici podsvícení s možností voleb barev z palety RGB, nastavit lze 4 zóny klávesnice, logo na vnější straně víka a svítící trubičku na čele notebooku. Intenzitu podsvícení lze nastavit přímo z klávesnice pomocí Fn + šipek nahoru a dolů. V režimu BIOSu je podsvícení aktivní, pokud bylo aktivní i ve Windows a naopak.


Preferuji velký dvouřádkový Enter a zprvu nepohodlné je začlenění šipek do numerického bloku. Dále vidím už jen samá pozitiva. Především oceňuji rozdělení kláves F1 - F12 do skupinek po čtyřech, tak jak je to běžné u velkých externích klávesnic, samostatně odsazená je i klávesa Esc. Numerický blok má rovněž klasické rozložení, až na výše zmíněnou drobnost s kurzorovými šipkami. Povrch kláves je konvexní (s drobnou prohlubní) a jejich stisk mi vyhovuje. Klávesy Ctrl a Alt jsou na obou stranách, je zde i 2x Fn a samostatná klávesa kontextové nabídky.

Touchpad

Touchpad o rozměrech 107 x 59 mm mi rovněž vyhovuje. Patří sice k těm menším, ale oceňuji především dvě samostatná tlačítka ''myši'' s příjmením stiskem. Touchpad je vycentrován na hlavní blok kláves (ergonomicky správné řešení).

Indikační diody a další ovládací prvky

Nad klávesnicí jsou další 4 multimediální tlačítka, vlastně vypadají stejně jako horní řada kláves. Slouží k pohotovému ovládání hlasitosti, deaktivaci mikrofonu a spuštění Asus aplikace Armoury Crate pro různá multimediální nastavení, včetně výše zmíněného podsvícení klávesnice.


Všechny indikační diody jsou na pracovní ploše. První je v hlavním vypínači (vpravo nad klávesnicí, s příjemným stiskem) a svítí červeně, pokud je notebook zapnutý, pulzuje v režimu spánku. Další dioda je v klávese CapsLock, svítí stejně červeně jako hlavní vypínač, bez ohledu na nastavení barvy podsvícení klávesnice. Další čtyři diody jsou blíže ke středu nad klávesnicí, svítí bíle (tlumeně) a indikují zapnutí počítače, stav napájení bateri, práci SSD nebo HDD a poslední je pro režim "v letadle". Úplně poslední dioda je u webkamery, k té se ještě dostanu dále v recenzi.

Recenze

Diskuse