RECENZE: Asus ROG Strix Scar II (GL704G) - 17,3'' výkonný herní notebook, tenký, RTX 2070, 144 Hz LCD

11. 4. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Další testovaný notebook, s novou generací herních grafických čipů NVDIA GeForce RTX, je tentokráte v ''plnotučné'' verzi bez omezující Max-Q technologie. Procesor je běžně používaný (v této katgorii herních notebooků) Intel Core i7 s 6-ti jádry (12 logických). Důležitou součástí notebooku je dostatek operační paměti RAM a dnes již běžné SSD pro rychlé servírování uložených dat.

Asus ROG Strix Scar II (GL704G) - 17,3'' výkonný herní notebook, tenký, RTX 2070, 144 Hz LCD

Základní popis

Velký 17.3'' herní notebook je decentnějšího vzhledu než někteří jeho předchůdci, ale i tak je celkem snadno poznat, že se jedná o herní stroj. Kovové víko s broušeným povrchem na sobe hrdě nese velké logo herní série ROG (Republic Of Gamers) počítačů a notebooků Asus. Otevření notebooku usnadňuje malý výstupek na čele víka. Panty jsou tak tuhé, že i takto velký notebook je potřeba druhou rukou přidržet u základny, aby šlo víko otevřít. Maximální úhel otevření mezi víkem základny a displejem je cca 130°.


Základna je z plastu. Zespodu jsou dvě gumové nohy v čelních rozích a tři gumové nohy vzadu. Zadní nohy jsou vyšší než přední, cca 3.5 mm, to zlepšuje proudění vzduchu k ventilátorům. Pracovní plocha je vyvedena v imitaci karbonu s lehkým náznakem vojenského maskování. Velkou část čela základny zabírá svítící tubus / trubička s možností nastavení barev uživatelem.


Veškerá fyzická rozhraní jsou umístěna na bocích notebooku. Vlevo odzadu: napájecí konektor, LAN RJ-45, min DP, HDMI, 3x USB-A a 1x kombinovaný audio jack. Vpravo odzadu: KensingtonLock, USB-A, USB-C a čtečka SD karet. Všechan USB jsou v rychlém provedení. Oceňuji, že na notebooku je HDMI i DP, i když DP v provedení mini. Uvnitř notebooku jsou pochopitelně i bezdrátové sítě WiFI a Bluetooth.



Celkové rozměry notebooku jsou 400 x 274 x 30 mm, oficiální údaj opět uvádí tloušťku bez gumových nožiček, 26.4 mm. Naopak hmotnost 2,79 kg, naměřená v redakci, je o něco menší než oficiálně udávaných 2,9 kg, záleží na konfiguraci, např. s HDD bude notebook těžší. Zavřený notebook vykazuje velmi dobrou tuhost a kovové víko bude dobře chránit displej při přenášení, nejlépe v dobrém batohu. I když 3 cm tloušťky notebooku už je na dnešní poměry poměrně dost, stále existují tlustší herní stroje, notabene v herní kategorii 17.3''. V době kdy jsem začínal s testováním notebooků, byla hmotnost kolem 3 kg poměrně běžnou u mnohem menších a výkonově slabších notebooků, v tomto případě lze takto velký notebook s takovou hmotností a rozměry označit za tenký a vysoce mobilní, ve své kategorii rozhodně.

Recenze

Diskuse