RECENZE: Asus ROG Strix Scar III (G531G) - 15,6'' herní notebook, tenký, výkonný, sympatický

14. 6. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Baterie s kapacitou 66 Wh, s minimálním opotřebením 0.3% v testovaném kuse notebooku, dokázala udržet notebook v chodu bez mála 9 hodin. Test přehrávání videa po WiFi, s plným jasem displeje, běžel necelé 4 hodiny. Na notebook s takovým výkonem jsou to dobré hodnoty. Při hraní her to ovšem může být rapidně méně, baterii je pak třeba vnímat jen jako záložní zdroj energie.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 8 hod 57 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 3 hod 56 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


K notebooku je přibalen 230 W zdroj s ergonomicky zakončeným výstupem. Konektor klasický kulatý. Rozměry zdroje 175 x 76 x 32 mm, váha 802 g. Indikace dobíjení baterie je vidět i při zavřeném notebooku, přes vykrojení ve spodní hraně víka.

Recenze

Diskuse