RECENZE: Asus ROG Strix Scar III (G531G) - 15,6'' herní notebook, tenký, výkonný, sympatický

14. 6. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Zcela nový model se zcela novým procesorem Intel a dnes již ověřenou grafikou NVIDIA z řady RTX spadá do kategorie herních notebooků s vysokou mobilitou a tenkým provedením, tenčím než bývalo donedávna zvykem. Výkon i pro náročnější hráče je doplněn o kvalitní displej s matným povrchem, rychlou odezvou a dobrým obrazem. Notebook s několika zdánlivě drobnými vychytávkami působí velmi sympatickým dojmem. Na český trh bude oficiálně uveden zítra, ovšem recenze přichází na NOTEBOOK.cz již dnes.

Asus ROG Strix Scar III (G531G) - 15,6'' herní notebook, tenký, výkonný, sympatický

Základní popis

Asus se rozhodně snaží zaujmout designem, a na můj vkus se mu to docela i povedlo. Základna je vyrobena z černého plastu, na spodku je viditelný motiv ROG, boky a čelo mají po celé délce svítící pás s nastavitelnými barvami. Pracovní plocha kolem klávesnice je v pěkné imitaci karbonu, která mění stíny podle úhlu nasvícení. Vnější strana víka s kovovým povrchem zvyšuje pevnost a ochranu displeje a je zdobena velkým svítícím logem (opět nastavitelné barvy). Netradiční řešení uchycení víka je doplněno velkým vykrojení pod displejem, díky němu jsou indikační diody viditelné i při zavřeném notebooku. Na čele víka je optimálně velký výstupek pro snadné otevření notebooku, až do úhlu cca 130°.


Hlavní fyzická rozhraní jsou rozmístěna na levý bok a zadní část notebooku. Vlevo je 3x USB-A, duální audi jack, a to co zdánlivě vypadá jako otvor pro SD je výstup reproduktoru. Samotná SD čtečka notebooku schází. Dozadu výrobce umístil RJ-45 LAN konektor, HDMI, USB-C a napájení. Vpravo je "jen" vstup pro NFC klíč s magnetickým uchycením (KEYSTONE) a další výstup pro reproduktor. NFC klíč nabízí automatickou personalizaci nastavení efektů a přihlášení ke skrytým datům na disku, jeden je v ceně notebooku včetně pouzdra pro přenášení. Pravděpodobně půjde dokoupit další. Víc než praktické mi to ovšem připadá jako vychytávka pro lidi, co mají rádi technické hračky.


Celkové rozměry notebooku, 360 x 275 x 29 mm, odpovídají modernímu 15.6'' displeji s tenkým rámečkem po jeho obvodu. Naměřená hmotnost 2,3 kg (u testované konfigurace) je vzhledem k výkonu notebooku velmi příznivá a činí tak z něj vysoce mobilní herní notebook. Víko je dobře chráněno kovovým povrchem. Plastové tělo základny se při zvýšeném tlaku logicky prohne, při práci je tuhost optimální, pro přenášení doporučuji kvalitní batoh se samostatnou kapsou pro notebook.

Recenze

Diskuse