RECENZE: Lenovo Yoga C940-14IIL (81Q9) - 14'' prémiový konvertibilní notebook s 10. generací procesorů Intel

7. 11. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Lenovo Yoga C940-14IIL (81Q9) - 14'' prémiový konvertibilní notebook s 10. generací procesorů Intel
Lenovo Yoga C940-14IIL (81Q9) - 14'' prémiový konvertibilní notebook s 10. generací procesorů Intel

Konfigurace a ceny

Modelové označení notebooku je Lenovo Yoga C940-14IIL (81Q9), konfigurace pak lze jednoznačně rozeznat podle složitějšího kódu, v případě testovaného kusu 81Q9000SCK, který kromě výbavy zahrnuje i označení barvy notebooku. Nabízeny jsou dvě barvy, Iron Grey (kovová šedá) a Mica (slída, v některých e-shopech uváděno jako béžová). Testovaný kus je v barvě Mica s procesorem Intel Core i7-1065G7, 16 GB RAM, 14" IPS Ultra HD displejem a 1 TB SSD modulem za cenu 44.999,- Kč s DPH (37.189,- Kč bez DPH) patří do středu nabídky. Pro ČR jsou aktuálně 3 HW konfigurace, každá ve dvou barvách, celkem tedy 6 různých kódových označení konfigurací.

Levnější konfigurace (opět ve dvou barvách) mají displej s nižším FullHD (1920 x 1080 px) rozlišením a cenovku nižší o 5 tis Kč s DPH. O stejnou sumu dražší (oproti testované) konfigurace mají dvojnásobnou kapacitu SSD, tedy 2 TB, všechny ostatní parametry jsou stejné.

Závěr

Konvertibilní notebook Lenovo Yoga C940-14IIL (81Q9) je vysoce mobilním zařízením, z prémiové řady, určeným pro vyšší manažerské pozice nebo bohaté studenty či obchodní cestující, kteří chtějí s notebookem vypadat dobře. Vedle prémiového vzhledu nabízí i solidní výkon nejnovější generace mobilního procesoru Intel včetně novějšího a výkonnějšího grafického jádra, se kterým si lze už i zahrát aktuální herní tituly, byť v nižších detailech. Vyšší konfigurace nabízejí 4K obraz s jemným prokreslením a pěknými barvami, obraz kazí jen odlesky dotykové plochy, pokud chcete konvertibilní stroj, musíte se s tím smířit. Líbí se mi, jak je vyřešené uložení aktivního pera včetně dobíjení. Notebook má také solidní projev reproduktorů, nejen v rámci velikostní kategorie. Vedle odlesků dotykového displeje mi asi nejvíc vadil špatný kontrast symbolů na klávesnici, za určitých světelných podmínek včetně denního světla, naštěstí lze řešit podsvícením. K přednostem patří i solidní konstrukční provedení s vysokou pevností, při zachování solidní váhy 1,36 kg. Konkurence se dokáže dostat i pod 1 kg (klasické pro vedení, ne konvertibilní), ovšem za cenu měkčího těla, volba je na zákazníkovi.

Klady a zápory

+ solidní pevné provedení, celokovové tělo
+ kvalitní 4K displej s jasem přes 400 nits
+ lepší projev reproduktorů (v rámci kategorie a možností daných rozměry)
+ integrované uložení aktivního pera
+ nejnovější generace procesoru s vyšším grafickým výkonem

- odlesky dotykového povrchu displeje (daň za konvertibilní provedení)
- nižší kontrast symbolů na klávesnici (i za světla, podle situace, lze řešit podsvícením)

Recenze

Diskuse