RECENZE: Lenovo Yoga C940-14IIL (81Q9) - 14'' prémiový konvertibilní notebook s 10. generací procesorů Intel

7. 11. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Li-ion baterie, integrované v těle notebooku, má udanou kapacitu 60 Wh, což odpovídá i tomu, co baterie o sobě hlásí systému. V testovaném kuse také hlásí 0% opotřebením a klasickém standardním* redakčním testu maximální výdrže při minimální spotřebě tak dosáhla času téměř 16 hodin, což je více, než kolik tvrdí výrobce, navíc s levnějším FullHD displejem a menší spotřebou. Reálnější test s maximálním jasem a přehráváním videa přes WiFi ukázal hodnotu necelých 5 hodin. V reálném provozu tak můžete očekávat něco mezi, záleží na způsobu využití a jasu displeje.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 15 hod 55 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 4 hod 45 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájecí adaptér o rozměrech 119 x 47 x 30 mm a váze 348 g (včetně kabelů) má USB-C zakončení a dává 65 W. Přímo u zdroje má ergonomické zakončení pro potlačení problému s lámáním při přepravě, na kabelu je také páska se suchým zipem pro pohotové zafixování.

Recenze

Diskuse