RECENZE: MSI GS75 Stealth (9S) - vysoce mobilní 17.3'' herní notebook, výkon a kvalitní displej

21. 6. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Li-Pol baterie je integrovaná v těle notebooku, vyměnit ji lze jen pro sundání spodního krytu základny (viz rozborka, výše v recenzi). Výrobcem udaná kapacita je 80,25 Wh, ve skutečnosti baterie hlásí 84.55 Wh a 100% kondici, 0% opotřebení. Test maximální výdrže ukázal téměř 10 hodin výdrže, přehrávání videa po WiFi s maximálním jasem LCD ukázal necelých 4 a půl hodiny. Výdrž při práci s nižším jasem tak lze očekávat někde mezi naměřenými hodnotami, naopak při hraní považujte baterii spíše jako záložní zdroj energie, výdrž baterie může ještě rapidně klesnout úměrně ke zvýšené spotřebě.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 9 hod 51 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 4 hod 21 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Rozměry zdroje jsou 190 x 75 x 30 mm a včetně napájecího kabelu váží 886 g. Přípojka do notebooku je klasicky kulatý konektor se zahnutou koncovkou. Indikace dobíjení baterie je umístěna na čele notebooku, je tedy viditelná i při zavřeném víku.

Recenze

Diskuse