RECENZE: MSI GS75 Stealth (9S) - vysoce mobilní 17.3'' herní notebook, výkon a kvalitní displej

21. 6. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Klávesnice


Klávesnice opět v podobném stylu jako u GS65 Stealth, zde je ale navíc numerický blok, protože se sem prostě vejde. Kontrastní bíle znaky na černém podkladu jsou dobře čitelné i za mírného šera, pro větší tmu je zde možnost RGB nastavení podsvícení pro každou klávesu zvlášť. Jediným neduhem podsvícení je PWM regulace jasu na 100 Hz, což může citlivému pozorovateli vadit, konkurence je na tom bohužel většinou podobně, u klávesnic mají v tomto ohledu výrobci ještě jisté rezervy pro zlepšení.


Oceňuji náznak mezer mezi skupinkami kláves F1-F12, ovšem mohly by být o něco větší, někteří konkurenti to umějí a mě osobně to vyhovuje pro přehlednější práci. Dále oceňuji přítomnost kláves Ctrl a Alt po obou stranách mezerníku, schází mi ale klávesa kontextové nabídky a MSI jde tradičně proti proudu a klávesu Win má vpravo, nastavením lze její funkci prohodit s klávesou Fn. Klávesy Ins a Del mám raději nad klávesou Backspace (zpětný mezerník / mazání znaků zprava doleva).


Touchpad

Touchpad je pro změnu podobný, vlastně úplně stejný jako u modelu MSI PS63 Modern 8, má stejné rozměry 140 x 65 mm a i zde je nacentrován na střed notebooku, ergonomicky správnější je centrovat touchpad na střed hlavního bloku kláves, tedy mezi klávesy G a H. Široký touchpad vypadá vzhledově zajímavě, ale často se mi stávalo, že jsem se ho nevědomky dotýkal dlaní pravé ruky v době, kdy jsem ho používal levou rukou a to pak působilo zmatky v reakci, teprve v tu chvíli mi došlo, že mám na touchpadu opřenou pravou ruku. Jinak mi práce s touchpadem vyhovovala, preferuji samostatná tlačítka pod touchpadem, ale zde je alespoň příjemný, jemně klapavý stisk jediného tlačítka integrovaného v touchpadu.

Indikační diody a další ovládací prvky

Indikační diody jsou na notebooku 3, všechny svítí bíle a tlumeně, což oceňuji, protože méně oslňují za tmy, spousty konkurentů s tím má problém. První dioda je vlevo od hlavního vypínače, ten je na pracovní ploše, uprostřed nad klávesnicí. Hlavní vypínač má pro mě optimální stisk. Další dioda je rovněž na pracovní ploše, u klávesy CapsLock, opět nalevo od ní, indikuje její aktivaci. Poslední a rovněž důležitá dioda je v pravém rohu čela základny notebooku, indikuje dobíjení baterie a díky svému umístění je viditelná i při vypnutém a zavřeném notebooku.

Recenze

Diskuse