RECENZE: MSI GS75 Stealth (9S) - vysoce mobilní 17.3'' herní notebook, výkon a kvalitní displej

21. 6. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Na první pohled vypadá skoro jako 15.6'' model, ve skutečnosti se ovšem jedná o 17.3'' notebook. Díky tenkému rámečku kolem LCD a tedy i celkově menším rozměrům vypadá tento notebook mnohem menší než většina ostatních ze stejné velikostní kategorie. Přitom nabízí více než solidní výkon a kvalitní obraz. Tělo vyrobené z kovu působí elegantně.

MSI GS75 Stealth (9S) - vysoce mobilní 17.3'' herní notebook, výkon a kvalitní displej

Základní popis

Koncepčním vzorem byl pravděpodobně model MSI GS65 Stealth Thin, v mnoha konstrukčních a vzhledových prvcích jsou si tyto notebooky velmi podobné. Celokovové tělo notebooku má na spodku základny 9 gumových podpěrek, které efektivně mírní prohýbání notebooku při tlaku na pracovní plochu. Podpěrky jsou kromě rohů i na středech po celém obvodu a uprostřed základny. Věnuji tomu tolik pozornosti proto, že stále je na trhu hodně notebooků, které mají podpěrky jen v rozích, a takový notebook se pak snadno prohýbá. Zdánlivě se jedná o drobnost, ve skutečnosti s významným přínosem.


Kovová je i vnější strana víka notebooku s displejem, díky tomu displej lépe odolá vnějším tlakům při manipulaci a přenášení v zavazadel. Základna má uprostřed čela malé vykrojení pro usnadnění otevírání víka. Vykrojení se jeví ergonomicky jako méně zdařilé, ve skutečnosti lze (k mému překvapení) notebook snadno otevřít i palcem jedné ruky. Maximální úhle otevření notebooku je cca 150°.


Rozložení fyzických rozhraní je klasicky na bocích notebooku. Levá strana od zadu: napájení, RJ-45 LAN, USB-A, microSD, 2x audio jack. Pravý bok od zadu: HDMI, USB-C, 2x USB-A a další USB-C. Všechna USB-A rozhraní jsou standardu 3.2 Gen 2. Jedno z USB-C rozhraní je rovněž 3.2 Gen 2 a druhé obsahuje i Thunderbolt 3 a DP. Manipulace s microSD kartou je na pružinku, po zmáčknutí, připojená karta vyčuhuje cca 1 mm. Uvnitř notebooku jsou pochopitelně i bezdrátová komunikační rozhraní WiFi a Bluetooth.



Celkové rozměry notebooku 396 x 260 x 24/19 mm jsou tak "malé" jako ještě před pár lety byly 15.6'' notebooky. Teprve až porovnání displejů odhalí, že se skutečně jedná 17.3'' notebook. Takové zmenšení celkových rozměrů je možné i díky menším rámečkům po obvodu displeje. Celková váha 2.28 kg je také velmi příznivá, vzhledem k výkonu komponent a velikosti displeje rozhodně ano. Celkovou mobilitu notebooku tedy hodnotím jako velmi vysokou, v kategorii 17.3'' notebooků dost možná aktuálně i nejlepší. S dobrým batohem si umím představit i každodenní přenášení bez větší námahy.

Recenze

Diskuse