RECENZE: MSI PS63 Modern 8 - 15.6'' klasický pracovní notebook, tichý, mobilní, s herními geny

22. 3. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


MSI je již třetím recenzovaným notebookem v řadě s Li-Pol baterií, dost možná to již brzy stane běžným standardem, uvidíme příště. Výrobcem udaná kapacita 80 Wh je ve skutečnosti téměř 83 Wh, zřejmě aby byla rezerva. Baterie v testovaném notebooku hlásila nulové opotřebení a ve standardním* redakčním testu maximální výdrže dokázala udržet notebook v chodu pěkných téměř 23 hodin. Slušný výsledek jsme naměřil i při přehrávání videa přes WiFi, s maximálním jasem LCD, těsně přes 11 hodin.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 22 hod 41 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 11 hod 14 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájecí zdroj s rozměry 75 x 67 x 29 a vahou 290 g dává cca 65 W. Je malý a skladný což zvyšuje celkovou mobilitu notebooku, ve variantě notebooku s dedikovanou grafikou bude zřejmě větší. K notebook use připojuje klasickým kulatým konektorem. Přívodní třížilový kabel je nezvykle krátký. Adaptéru schází indikace zapojení do elektrické sítě, občas se může hodit, ale dá se žít i bez toho.

Recenze

Diskuse