RECENZE: Acer Spin 5 SP513-54N - 13.5'' konvertibilní notebook s 3:2 LCD a ovládáním Wacom

10. 7. 2020 06:42    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Baterie s technologií Li-Pol je integrovaná do těla notebooku a lze ji tak vyměnit jen po ''složitém'' (viz výše Rozborka) rozebrání notebooku, což je běžný standard soudobých notebooků. Baterie s konstruovanou kapacitou 55,9 Wh hlásila opotřebení 5,3%, tedy skutečnou kapacitu cca 53 Wh, i přesto vydržela v testu minimální spotřeby, dodávat energii po dobu více jak jeden den, což je do značné míry i zásluhou nových procesorů Intel. Reálnější test provozu pak ukázal reálnější hodnotu, přes 8 hodin.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 32 hod 1 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 8 hod 38 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájení notebooku zajišťuje malý kompaktní adaptér s rozměry 130 x 46 x 30 mm a vahou 286 g, včetně přípojného kabelu, při přepravě tak snižuje mobilitu jen minimálně. K notebooku se připojuje tenkým kulatým konektorem s ergonomicky zahnutým zakončením.

Recenze

Diskuse