RECENZE: Asus ROG Strix Scar 17 (G732) - 17'' herní mašina s RTX 2080 Super, i pro pracovní nasazení

14. 10. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Baterie integrovaná v těle notebooku má cílovou kapacitu 66 Wh, v tomto notebooku ji vykazovala opotřebení 3,3 %, tedy kapacita 63,8 Wh, i tak vydržela v testu maximální výdrže dodávat energii téměř 12 hodin. Mnohem relevantnější test, přehrávání videa, ukázal hodnotu 4 a půl hodiny. Pro hraní her je pochopitelně třeba počítat s výrazně nižším výsledkem a určitě je lepší hrát s připojeným adaptérem a baterii považovat za záložní zdroj energie.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 11 hod 57 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 4 hod 34 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Zdroj k notebooku s takovým výkonem je pochopitelně větší než obvykle u menších strojů, jeho rozměry jsou 200 x 85 x 35 mm a váha 1032 g. V batohu tedy zabere o něco více místa a přidá i na váze, nicméně dává potřebných 280 W. Ke zdroji mám jedinou výtku, respektive ke konektoru, který se připojuje přímo do notebooku. Konektor je na konci zhnutý do pravého úhlu, to se občas hodí u notebook s kontorem na boku, nicméně zde to znamená, že kabel pak zasahuje do chlazení nebo překáží u jiných konektorů, nejblíže LAN. Zde by se tedy hodilo rovné zakončení kontkrou.

Recenze

Diskuse