RECENZE: Asus ROG Strix Scar 17 (G732) - 17'' herní mašina s RTX 2080 Super, i pro pracovní nasazení

14. 10. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Klávesnice


Hlavní část klávesnice je totožná s již uvedeným, dříve testovaným menším modelem (viz RECENZE: Asus ROG Strix Scar III (G531G) - 15,6'' herní notebook, tenký, výkonný, sympatický). Stejné je rozložení i funkce kláves, u testovaného kusu jen schází české popisky, protože se jedná o mezinárodní vzorek určený pro testování. Hlavním rozdílem oproti menšímu modelu je přítomnost numerického bloku, sice má o něco užší klávesy, ale i tak je psaní číslic na něm pohodlnější, než přes klávesu SHIFT. Nastavení podsvícení jednotlivých kláves stále schází, respektive v prodejních materiálech je uvedeno "Aura Per-Key RGB", ale v testovaném notebooku jsem toto nastavení prostě nenašel. Snadno lze volit barvu podsvícení celé klávesnice nebo z několika různých světelných efektů, které ale postrádají praktické využití, kromě zaujetí kolemjdoucích v showroomu nebo přátel při předvádění nového notebooku, případně diváků na streamu.


Touchpad

I touchpad je v zásadě stejný jako u menšího modelu. Hlavní rozdíl plyne z výše popsaného rozdílu klávesnice, která má navíc numerický blok, proto v 17'' modelu schází alternativní numerický blok v touchpadu. Všechny ostatní dobré dojmy s práce touchpadem jsou stejně pozitivní jako u menšího modelu.

Indikační diody a další ovládací prvky

A do třetice, indikační diody i pohodlnost hlavního vypínače jsou naprosto stejné, jako u menšího modelu viz odkaz výše.

Recenze

Diskuse