RECENZE: Asus ZenBook 14 UX425J - 14'' pracovní, tenký, mobilní, kovový, s NumberPadem

1. 8. 2020 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Integrovaná Li-Ion baterie má výrobcem udaných 67 Wh, samotná baterie hlásí stejnou hodnotu jako konstrukční, ale ve skutečnosti 70,5 Wh jako plně nabitou kapacitu, 0% poškození. Ve standardním* redakčním testu maximální výdrže s ní notebook vydržel pracovat bez mála 1 celý den. Reálnější test spotřeby s přehráváním videa přes wifi, při plném jasu displeje, ukázala rovněž zajímavou hodnotu, téměř 8 hodin. V reálu to podle způsobu práce může být více (práce s dokumenty, občas internet) ale i méně (výpočetně náročnější operace nebo 3D grafika).

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 23 hod 41 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 7 hod 47 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájení notebooku zajišťuje kompaktní adaptér o rozměrech 130 x 63 x 35 mm a váze 224 g, který dává 65 W. Adaptér se připojuje přímo do elektrické sítě, kabel napájející notebook, má na konci USB-C konektor, lze jej tedy využít i pro další zařízení, s možností dobíjení prostřednictvím USB-C rozhraní.

Recenze

Diskuse