RECENZE: ASUS ZenBook Flip 14 (UX463F) - 14'' překlopný notebook s výbornou výdrží a kovovým tělěm

16. 4. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

ASUS ZenBook Flip 14 (UX463F)
ASUS ZenBook Flip 14 (UX463F)

Ceny, konfigurace a záruka

Testovaná konfigurací stojí 23 990,- Kč s DPH a jde o nejlevnější nabízenou na českém trhu. Za příplatek dvou tisíc lze získat dvojnásobnou kapacitu SSD (512 GB). Pokud k tomu připlatíte ještě další čtyři tisíce, získáte nejvyšší konfiguraci s Intel Core i7-10510U, 16 GB RAM a 512GB SSD.

Všechny konfigurace mají Windows 10 Home a dvouletou záruku.

Závěr

14“ ASUS ZenBook Flip 14 je skvělým levným překlopným notebookem, pokud hledáte solidně zpracované zařízení s dobrou mobilitou, tichým chlazením a dlouhou výdrží na baterii. S počítačem se velmi dobře pracuje díky solidnímu touchpadu a příjemné klávesnici. Displej je v rámci třídy velmi slušný, co se týká barevného podání a absence PWM. Nenabízí však takový maximální jas, aby se dobře používal venku na slunci (zejména v kombinaci s lesklým povrchem).

Kromě svítivosti displeje, která je s ohledem na cenu zvolené konfigurace ospravedlnitelná, mě mrzí pouze absence obrazového výstupu coby součást konektoru USB-C. Monitorů a dokovacích stanic, které přenos obrazu přes USB-C používají, stále přibývá a už nejde o nějakou exotickou technologii. Kromě těchto dvou výhrad už nemám nic zásadního, co bych mohl notebooku vytknout. V ceně do 25 tisíc korun jde o velmi slušnou volbu, se kterou nejspíš neuděláte chybu.

Klady a zápory

+ odolné mechanické provedení
+ displej s dobrým barevným pokrytím a bez PWM
+ chytré řešení numerické klávesnice na touchpadu
+ dobrá výdrž na baterii

- nižší svítivost displeje
- USB-C zde neumí přenos obrazu

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Recenze

Diskuse