RECENZE: ASUS ZenBook Flip 14 (UX463F) - 14'' překlopný notebook s výbornou výdrží a kovovým tělěm

16. 4. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Baterie


50Wh Li-Pol baterie je integrovaná v přední části základny a se základní deskou ji spojuje jeden široký konektor. Notebook je poměrně úsporný, a tak jsem neměl problém dosáhnout během týdnů testování (hlavně on-line kancelářská práce, prohlížení webu a sledování videí) na průměrnou výdrž mírně přes sedm hodin. Počítač jsem používal hlavně přes den, a tedy s vyšším (resp. maximálním) jasem displeje. Výslednou hodnotu považuji za velmi dobrou.

Více než dvojnásobná výdrž v našem standardním redakčním testu ukazuje, že s nižším jasem displeje a nízkým zatížením lze spotřebu ještě výrazně snížit.

  • Standardní* redakční měření při minimálním zatížení: 15 hod 44 min
  • Video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: xx hod xx min

[I| * Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.]

Napájení notebooku


65W napájecí adaptér s integrovanou vidlicovou koncovkou má rozměry 120 x 63 x 29 mm a váží 200 g.

Nabíjení notebooku je poměrně rychlé, a to hlavně v prvních 70 % baterie. Po chvilce se nabíjecí výkon vyšplhá na 47 W a až někde za polovinou se začne plynule snižovat. Prázdnou baterii lze nabít na 90 % přibližně za hodinu.

Recenze

Diskuse