RECENZE: Acer TravelMate Spin P414RN-51 - 14'' konvertibilní pracovní notebook se stylusem

5. 5. 2021 06:00    Rubrika: Recenze    Autor: Tomáš Valenta

Baterie


Vestavěná Li-Ion baterie má čtyři články s designovou kapacitu 54 Wh (testovaný kus dokonce 56 Wh s články LG Chem). To je spíše průměrná hodnota, která v rámci dnešní produkce zásadně nevyniká ani nezapadá. Výsledná výdrž tak není překvapením. Při méně náročném využití (snížený jas displeje, Wi-Fi, práce s dokumenty a prohlížení webu) je reálné dosáhnout na 7 hodin výdrže. Při extrémě nízkém vytížení, dokáže být notebook zapnutý (včetně LCD) bez mála dva dny.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 42 hod 56 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 5 hod 49 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Dodávaná nabíječka má rozměry 8,8 × 4,9 × 2,8 a hmotnost 320 gramů. Konektor do notebooku má kulatou koncovku. Proprietární koncovka je jeden z nedostatků notebooku, Acer by dle mého soudu udělal lépe, kdyby místo něj vsadil na standardní USB-C adaptér. Nabíječka s výkonem 65 W se do sítě zapojuje klasicky trojžilovým přívodním kabelem, který váží skoro stejně jako samotný adaptér.

Nabíjení je indikováno oranžovou diodou na pravém boku notebooku. Po plném nabití dioda zhasne.

Recenze

Diskuse