RECENZE: Acer TravelMate Spin P414RN-51 - 14'' konvertibilní pracovní notebook se stylusem

5. 5. 2021 06:00    Rubrika: Recenze    Autor: Tomáš Valenta

Otočný dotykový displej, otvor pro stylus, zesílená konstrukce či rozhraní Thunderbolt 4. Novinka od výrobce Acer cílí primárně do firemního prostředí. Osazen je procesorem z dílný Intel, včetně výkonnější varianty integrované grafiky.

Acer TravelMate Spin P414RN-51 - 14'' konvertibilní pracovní notebook se stylusem

Základní popis

Acer TravelMate Spin P414RN-51 je konvertibilní notebook s otočnou dotykovou obrazovkou. Víko obrazovky je kovové, plocha okolo klávesnice a spodní kryt základny jsou z plastu. Konstrukce při zatlačení na jakémkoliv místě drží dobře a nikde nic nevrže – což je zcela srovnatelné s nižšími řadami jiných výrobců.


Panty mají velmi dobrou tuhost a displej tak udrží v kterékoliv poloze. Mechanismus displej udrží, i pokud obrazovku přetočíte a notebook položíte klávesnicí dolů. V rozhrkaném vlaku se displej hodně třepe – drží ve zvoleném úhlu, nepadá, ale třepe. Displej je třeba otevírat oběma rukama, jinak se základna zvedá ze stolu.



Konektory najdeme po obou stranách základny. Začneme u nabíječky, která má proprietární kulatou válcovitou koncovku. U notebooku zaměřenému pro firemní použití mě to upřímně překvapilo – u outdoorově zaměřeného Aceru Enduro N3 jsem to neviděl jako zásadní problém, zde mi taková nabíječka v roce 2021 připadá postarší. Dále najdeme ethernet pro připojení k internetu, HDMI (Acer neuvádí, zda jde o verzi 1.4 či 2.0), 2× USB 3.2 Gen1 (jedno trvale napájené) a USB 3.2 Type-C s rozhraním Thunderbolt 4. Ano, notebook je možné připojit k doku a nabíjet, nicméně USB-C se nachází v úrovni klávesy ctrl, kabel vám tedy bude překážet po levé straně notebooku, ovšem v doku se dá počítat s externí klávesnicí. Na pravém boku nejdeme zdířku zámku kensington, 3,5 mm jack pro sluchátka a slot pro microSD karty. Ty doplňuje zapuštěné zapínací tlačítko a zdířku pro stylus.

Rozměry notebooku jsou 325 × 236 × 18 mm (20 mm včetně gumových nožiček). Hmotnost notebooku (včetně lehoučkého dotykového pera) je 1548 g.

Recenze

Diskuse