RECENZE: Acer TravelMate Spin P414RN-51 - 14'' konvertibilní pracovní notebook se stylusem

5. 5. 2021 06:00    Rubrika: Recenze    Autor: Tomáš Valenta

Klávesnice


Pokud jste v posledních letech používali notebook Acer, s největší pravděpodobností měl velmi podobnou klávesnici jako TravelMate Spin P414RN-51. Jde o podsvícenou šestiřadou klávesnici, na které se toho za poslední roky kromě jinak rozložených zkratek změnilo jen velmi málo. Klávesy mají krátký chod a ostrou mechaniku. Na stisk jsou tužší a mají jasný doraz. Díky velkým mezerám mezi klávesami budete za klávesnici ihned jako doma.


Acer se stále drží několika designových aspektů, které z dnešního pohledu patří do staré školy, v praxi je ale oceníte. Multimediální zkratky jsou dostupné s klávesou Fn a jsou natištěné modře, takže je snadno na první pohled rozeznáte. Nechybí zde ani integrovaný numerický blok, bohužel není možné psát čísla s klávesou Fn a je tak nutné ho ad-hoc zapínat a vypínat pomocí Fn+F12.


Klávesnice má podsvícení (Fn+F8) s jedním stupněm intenzity. Podsvícení je až na detaily rovnoměrné. Písmena klávesnice jsou se zapnutým podsvícením příjemně matná, bohužel dochází k výraznému prosvítání světla kolem ostatních kláves. Svůj účel ale podsvícení splní dobře.

Touchpad


Pod klávesnicí najdeme hladký touchpad, zapuštěný vůči okolní ploše. Touchpad je rychlý a přesný, kurzorem pohybuje dobře. Horší je to s integrovaným tlačítkem, které je jednak zbytečně tuhé na stisk a vydává klapavý zvuk.

Indikační diody a další ovládací prvky

Indikátory najdeme na notebooku tři: modrá dioda na pravém boku indikuje zapnutí notebooku (bliká v režimu spánku). Vedle ní najdeme ještě oranžovou diodu, která indikuje nabíjení. Poslední diodu najdeme po levé straně webkamery, která svítí matným bílým světlem, takže v noci nijak neobtěžuje - palec nahoru!

Recenze

Diskuse