RECENZE: Acer Swift 5 (SF514-56T) - 14'' s dotykem, pracovní styl na cesty, nejnovější Intel CPU

10. 8. 2022 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Li-ion baterie, dnes již tradičně, je integrována uvnitř notebooku, lze ji tedy vyměnit jen po rozebrání notebooku. Výrobce uvádí kapacitu 56 Wh, ale sama baterie hlásí jen 54 Wh, což odpovídá i údaji, který je uveden na popisku přímo na těle baterie. Ve standardním* redakční testu, maximální výdrže s minimální spotřebou, se notebook dostal až na 32 hodin, tedy 1 den a 8 hodin. Reálnější test měření spotřeby, při přehrávání videa po Wi-Fi, ukázal 6 hodin a 34 minut. Podle způsobu využití tak může být dostupná energie po celý pracovní den.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 32 hod 2 min
  • video z internetu přes Wi-Fi, 100% jas LCD: 6 hod 34 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku

Napájení notebooku zajišťuje malý kompaktní zdroj, který se do zásuvky připojuje přímo (bez přípojného kabelu), z něj pak vede kabel s USB-C koncovkou. Zdroj dává 65 W, váží 198 g a jeho rozměry jsou 120 x 56 x 35 mm, je tedy velmi skladný a snadno přenositelný.

Recenze

Diskuse