RECENZE: Acer Swift X (SFX14-41G) - 14'' s AMD procesorem a dedikovanou RTX grafikou

9. 3. 2022 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Li-Pol baterie je standardně integrována v těle notebooku. Baterie hlásí maximální konstrukční kapacitu 58.75 Wh, což se shoduje i s údajem uvedeným přímo na baterii. Testovaný kus vykazoval 1.1% opotřebení, tedy dosažitelnou kapacitu 58.1 Wh. Ve standardním* redakčním testu, maximální výdrže, s minimální zátěží, jsem naměřil více jak den a 2 hodiny. Podstatnější je však reálnější měření s reálnější zátěží, přehrávání videa přes Wi-Fi s plným jasem LCD, tam jsem se dostal přes 9 hodin, a to je dnes nadprůměrná hodnota, při nižším jasu a občasném využití Wi-Fi je reálné se dostat i na lepší čas.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 26 hod 26 min
  • video z internetu přes Wi-Fi, 100% jas LCD: 9 hod 29 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku

Napájení notebooku je řešeno prostřednictvím klasického napájecího zdroje, o rozměrech 160 x 50 x 31 mm, váží 428 g a dává 90 W. Napájení notebooku je řešeno klasickým kulatým konektorem. Notebook lze sice napájet i přes USB-C rozhraní, ale pro plné vytížení je potřeba právě klasický zdroj.

Recenze

Diskuse