RECENZE: Fujitsu Lifebook U9311A - 13.3'' konzervativní pracant s váhu pod 1 kg, nově i s procesory AMD

2. 3. 2022 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Li-Ion baterie, integrovaná v těle notebooku, hlásí konstrukční kapacitu 50 Wh, u testovaného kusu opotřebení 3.8%, plnou kapacitu tedy 48 Wh. Ve standardním* redakčním testu, maximální výdrže, s minimální zátěží, jsem naměřil necelých 20 hodin. Reálnější test výdrže, sledování videa přes Wi-Fi s plným jasem LCD, ukázal 4 a půl hodiny. Při střídmém využití Wi-Fi a sníženém jasu LCD, je reálné se dostat i na 6 hodin práce s textem. Citelný vliv, na spotřebu energie, má i podsvícení klávesnice. Měření času, při sledování videa, se zapnutým podsvícením kláves, ukázalo o hodinu a čtvrt méně, celkové výdrže, než s vypnutým podsvícením kláves.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 19 hod 48 min
  • video z internetu přes Wi-Fi, 100% jas LCD: 4 hod 33 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku

K napájení notebooku slouží externí zdroj klasického konceptu, tedy elektronika v plastovém obalu o rozměrech 89 x 65 x 22 mm s odpojitelným kabelem do zásuvky a pevně připojeným kabelem do notebooku, který zde má USB-C koncovku. Zdroj nabízí běžných 65 W. Celková hmotnost zdroje, včetně obou kabelů, činí rovných 350 g.

Recenze

Diskuse