RECENZE: Acer Predator Helios 500 - 17'' herní notebook, Intel Core i9, GTX 1070, možnosti přetaktování

8. 8. 2018 06:17    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Ceny, konfigurace a záruka

Predator Helios 500 je do ČR dodáván ve dvou konfiguracích. Testovaná je tou vyšší a stojí 79.990,- Kč s DPH. Levnější konfigurace se liší slabším procesorem (šestijádrové Core i7), 16 GB RAM a poloviční kapacitou SSD (256 GB) – rozdíl v ceně je ovšem 25 tisíc Kč.

Záruku má počítač standardní, dvouletou a opravu zajišťuje centrální servis v Brně. Převoz notebooku kurýrem hradí servis v rámci reklamace.

Závěr

Predator Helios 500 je hrdým zástupcem kategorie hi-end herních notebooků. Je sice velký a poměrně těžký, ale kompenzuje to špičkovým výkonem, solidním chlazením a dobrou ergonomií. Oceňuji velmi pohodlnou klávesnici, která na rozdíl od většiny ostatních kláves herních notebooků má úplně standardní rozložení. Stejně tak se mi líbí velký touchpad se samostatnými tlačítky. Velmi příjemný je zejména IPS displej s frekvencí 144Hz, která se již objevuje v noteboocích stále častěji. Hraní her s tak vysokou obnovovací frekvencí je návykové a přechod zpět na standardní 60Hz displeje není snadný.

Když se zamýšlím nad nedostatky počítače, nenapadá mě žádný zásadní. Při práci mi vadí jen nepříjemně silné modré indikační diody, což bych u svého notebooku snadno vyřešil přelepením. I tak ovšem zamrzí, že na jinak dobře navrženém stroji se takový neduh vůbec objeví. Za problém lze považovat částečně i vyšší hmotnost – nejde o počítač, který by se hodil k častému nošení. Na druhou stranu – je to herní notebook a dokáže to vyvážit jinými parametry. Tenčí a lehčí stroje s GeForce GTX 1070 sice existují, ale při hraní her jsou hlučnější.

Klady a zápory

+ 144Hz IPS displej
+ pohodlné klávesnice a přesný touchpad
+ solidní mechanické zpracování
+ tišší chlazení

- zbytečně intenzivní modré indikační diody pod displejem
- vyšší tloušťka a hmotnost


TIP redakce NOTEBOOK.cz

TIP redakce NOTEBOOK.cz

Acer Predator Helios 500 se drží kořenů výkonných herních notebooků. Sice je tlustší než dnes běžně dostupné modely, díky tomu ale dokáže komfortně uchladit procesor i grafiku. Celkový výkon podtrhuje kvalitní klávesnice a rychlý 144 Hz IPS displej. Najdou se i škraloupy, ale celkově hodnotíme tento notebook jako mobilní špičku pro náročné herní využití, proto mu udělujeme TIP Redakce NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Recenze

Diskuse