RECENZE: Acer Predator Helios 500 - 17'' herní notebook, Intel Core i9, GTX 1070, možnosti přetaktování

8. 8. 2018 06:17    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Multimedia

Vestavěné audio se skládá ze dvou reproduktorů v předních rozích základny a jednoho „subwooferu“ na spodku. Zvuk je softwarově vylepšován programem Acer TrueHarmony a výsledek je dobře použitelný zejména pro hraní her. Reproduktory umí hrát velmi nahlas, takže práci zastanou i v relativně hlučném prostředí.

Přestože lze celkově zvukový systém hodnotit jako nadprůměrný a odpovídající hi-endu herních notebooků, při poslechu hudby má určité rezervy. Výhradu mám hlavně k většímu reproduktoru, který Acer nazývá subwooferem. Není totiž zapojený přes frekvenční výhybku a výsledkem je, že kromě hloubek přehrává i všechno ostatní. Středy ze všeho nejvíc a výšky jsou z projevu oříznuté jeho konstrukcí a umístěním. Když se to zkombinuje s podlouhlými repráčky, které se snaží také přehrávat celé spektrum, výsledkem je zastřený zvuk s výrazně dominantními středovými frekvencemi, nevýraznými hloubkami.

Acer Predator Helios 500 - v hlavním krytu je uložena trojice reproduktorů
Acer Predator Helios 500 - v hlavním krytu je uložena trojice reproduktorů

Řekl bych, že Acer si se zvukovým systémem nedal takovou péči, aby ho úplně vyladil, a je to škoda. Při přímém srovnání s první generací Acer Aspire V15 Nitro Black Edition vyhrálo čtyři roky staré a tenčí Nitro na plné čáře.

Ve víku je vestavěná standardní webkamera s průměrnou kvalitou snímače, doplněná o duální mikrofon. Aktivitu webkamery hlásí decentní zelená dioda vedle objektivu.

Recenze

Diskuse