RECENZE: Acer Switch 7 Black Edition - výkonný 2 v 1 tablet / notebook pro práci i občasné hraní

1. 11. 2018 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Baterie je integrována v těle tabletu, vyměnit ji může jen servisní středisko nebo hodně zkušený uživatel. Baterie se hlásí Jako SONY AP16B4J s kapacitou 37 Wh, podle výrobce by se mělo jednat o Li-Pol technologii. Testovaný kus bohužel hlásil přes 7% opotřebení a 34 Wh dosažitelné kapacity, přesto v minimálním zatížení udržela notebook téměř přesně výrobcem deklarovanou dobu 10 hodin. Přehrávání videa přes WiFi s plným jasem displeje znamenalo přibližně tři a půl hodiny, to může stačit na jeden až dva filmy. V reálném provozu, s menším jasem (LCD umí hodně ovlivnit spotřebu), občasným vyzvednutím e-mailů a práci s dokumenty je reálných 5 hodin provozu.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 9 hod 57 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 3 hod 26 min

Napájecí adaptér je poměrně malý, 115 x 51 x 26 mm, k celkové přenášené váze přidá pouhých 334 g. Dává 19V a 3.42 A, notebook napájí přes standardní kulatý konektor.

[I| * Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.]

Recenze

Diskuse