RECENZE: Acer Switch 7 Black Edition - výkonný 2 v 1 tablet / notebook pro práci i občasné hraní

1. 11. 2018 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

13.5'' konvertibilní zařízení 2 v 1 s oddělitelnou klávesnicí. Displej s poměrem stran 3:2 lépe napodobuje rozložení informací na papíře A4. Výkonný procesor Intel Core i7 z nejnovější řady nabízí přebytek výkonu pro běžnou pracovní agendu. Dedikovaný grafický čip, ze základní řady NVIDIA, umožňuje i občasné hraní. To vše v zařízení s hmotností 1.2 kg.

Acer Switch 7 Black Edition - výkonný 2 v 1 tablet / notebook pro práci i občasné hraní

Základní popis

Acer již delší dobu nabízí výkonná pracovní zařízení 2 v 1 s pracovně výhodným poměrem displeje 3:2 a plnohodnotným procesorem Intel Core. Před dvěma lety kolega testoval Acer Switch Alpha 12, který je v principu stejným zařízením, dalo by se říci prvním z rodu dalších následovníků. Acer momentálně nabízí modelovou řadu Switch 3 s procesory Intel Celeron a Pentium, Switch 5 s procesory Intel Core i3 až i7 a nejvyšší a nejnovější řadu Switch 7, které se věnuje tato recenze.


Switch 7 se skládá ze dvou základních částí, vlastní počítač integrovaný v jednom bloku společně s displejem a oddělitelná klávesnice. Oba díly u sebe drží silné magnety a jsou propojeny několika piny magnetického konektoru. Oddělení klávesnice od počítače se provádí "odtržením" obou částí od sebe. Opětovné připojení klávesnice k počítači se provádí pouhým přiblížením konektorových stran k sobě a magnety je přitáhnou a propojí. Klávesnici je možno připojit i obráceně, pro práci čistě v režimu tabletu.


Tělo tabletu se jeví býti dostatečně pevné, zlehka (téměř neznatelně) se prohne až při zvýšeném tlaku v rozích. Zadní strana je pravděpodobně ze slitiny lehkých kovů, přední (displej) je pokryt tenkým ochranným sklem, které se pod tlakem lehce prohne, ale je pevné a pružné. Spodní strana dílu klávesnice připomíná hrubou látku nebo velmi krátce střižený koberec. Klávesnice se při zvýšeném tlaku zlehka prohýbá, protože je velmi tenká, celkově se však jeví býti dostatečně pevnou a odolnou.


Všechna fyzická rozhraní jsou na tabletu a nabídka je skrovná. Levý bok obsahuje otvor pro vložení pera, hlavní vypínač s indikační diodou a mechanické ovládání hlasitosti (kolébkový spínač). Pravý bok nabízí USB-C / Thunderbolt 3, USB-A, napájecí konektor, duální audio jack a micro SD. Na spodku je magnetický konektor propojení se základnou a dva plastové výstupky pro automatické otevření opěrné nohy. Vršek má v sobě 4x malý otvor pro mikrofon. Vpravo vedle displeje je čtečka otisku prstu. Jako pravák bych uvítal umístění pera spíše vpravo, ovšem při práci v režimu tabletu s orientací obrazu na výšku, je to vlastně praktické, pakliže nasměrujete umístění pera nahoru. MicroSD je potřeba ovládat nehtem, protože je hodně zapuštěno do těla notebooku. Líbí se mi přítomnost velkého USB-A, stále ještě najde časté uplatnění. Další periferie lze připojit pomocí externího boxu připojeného na Thunderbolt 3.


Šířka obou dílů je 329 mm, hloubka počítače 230 mm a odpojené klávesnice 243 mm, pokud jsou oba díly propojené v základním uspořádání, je hloubka celku 236 mm, protože díl klávesnice je na propojeném konci ohnutý. Samotný počítač / tablet je tlustý rovný 1 cm, díl s klávesnici cca 5 mm (8 mm v části konektoru, ten ale v zapojeném stavu zvyšuje hloubku) celek je tlustý lehce přes 15 mm. Počítač váží 1.2 kg, díl s klávesnicí dalších 420 g. Mobilita zařízení je tedy na vysoké úrovni.



Hloubku počítače ještě zvyšují dva plastové výstupky na spodku (části propojení s klávesnicí), které se zasouvají při postavení na desku stolu a tím uvolní opěrnou nohu tabletu, která automaticky vyskočí do základní pracovní polohy, to funguje jak na samostatném tabletu tak při propojení obou částí. Základní pracovní úhel displeje vůči desce stolu přibližně 120°, zadní nohu zle plynule nastavit a displej tak naklonit až do úhlu 165°.

Recenze

Diskuse