RECENZE: Acer Switch 7 Black Edition - výkonný 2 v 1 tablet / notebook pro práci i občasné hraní

1. 11. 2018 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Klávesnice


Pracovní plocha kolem klávesnice je z plastu. S klávesnicí lze pracovat, pokud je fyzicky připojena k tabletu, v základní poloze, kdy je lehce nakloněna od tabletu k uživateli a kde ji drží magnety nebo ji lze i vodorovně položit na desku stolu. Klávesnice má 1 stupeň podsvícení, které funguje i v BIOSu. Základní rozložené černých plastových kláves je poměrně standardní, všechny popisky jsou bílé, české i slovenské, speciální znaky i funkce pro klávesu Fn. Horní řada kláves F1 až F12 pracuje jen s Fn, prioritu mají speciální / multimediální funkce a bohužel to nejde změnit ani v BIOSu (to mi vadí nejvíc, mělo by jít řešit upgradem BIOSu, pokud výrobce někdy přidá do nabídky), takže např. pro zavření okna klávesovou zkratkou je potřeba stlačit Fn+Alt+F4. Vadí mi malé šipky s vměstnanými dvěma klávesami Home a End nebo PgUp a PgDn, po stlačení Fn. Líbí se mi velký Enter a Backspace a umístění kláves Ins a Del, tam kam patří. Hodí se i přítomnost alternativního numerického bloku. Mechanicky se mi na klávesnici psalo dobře.


Touchpad a dotyková obrazovka s perem

Touchpad s integrovanými tlačítky měří 115 x 62 mm, stisk tlačítka je příjemný / jemný a funguje cca do výšky 60%. Reakce na dotyk jsou v pořádku, v tomto ohledu mi touchpad vyhovuje. Jediné co mi vadí, je absence samostatných talčítek.


Další možností ovládání je dotyková vrstva před displejem. Použít lze vlastní prsty nebo výše zmíněné pero, které je zahrnuto v ceně zařízení. Pero má na sobě jediné tlačítko, zapuštěné do těla tak, že se špatně ovládá, naštěstí jde funkci tlačítek na peru obejít a mě osobně se pracuje lépe bez nich. Dotykový povrch displeje, spolu s vyměnitelným hrotem pera, kladou při vzájemném dotyku jemný odpor, což je mnohem příjemnější než některá (starší) řešení, kde docházelo k nepříjemnému "klouzání" tvrdého hrotu po tvrdém skle. Pero je aktivní a rozpoznává i úrovně tlaku.

Recenze

Diskuse