RECENZE: Acer Predator Triton 500 (PT515-51) - 15.6'' herní notebook, tenké provedení, RTX 2080 Max-Q

7. 3. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Na krátký test se nám do redakce dostal předprodukční vzorek nejnovějšího modelu herního notebooku Acer. S novou generací, a zároveň nejvyšší variantou mobilního herního grafického čipu NVIDIA GeForce RTX 2080 ve verzi Max-Q, si chlazení tenkého notebooku poradilo celkem slušně. Kovové tělo nabízí pevnou konstrukci pro časté nošení. Celková hmotnost přitom jen lehce přesahuje 2 kg.

Acer Predator Triton 500 (PT515-51) - 15.6'' herní notebook, tenké provedení, RTX 2080 Max-Q

Základní popis

Tmavě šedé tělo notebooku je poměrně decentně vyvedeno. Že se jedná o herní notebook, naznačuje jen několik málo prvků. Nejvýraznějším je logo na vnější straně víka displeje, jehož okraje jsou lemovány modrým podsvícením. Modré jsou i kusy žebrování na spodku notebooku, vzadu a na bocích.


Téměř polovině spodku základny dominuje žebrování pro přívod vzduchu k chlazení. V předních rozích spodku jsou dále otvory pro reproduktory. Notebook lze i resetovat "natvrdo", kancelářskou sponkou, opět na spodku notebooku. Stabilitu na hladkém povrchu zajišťují čtyři gumové nohy, dvě zadní přizvedávají notebook trochu více, aby chlazení bylo co možná nejlepší.


Základna je vyrobena z až cca 0.7 mm tlustého plechu, díky tomu je notebook opravdu pevný. Víko notebooku je naopak z plastu, pravděpodobně pro udržení celkové hmotnost v přijatelných mezích. Skosení čela notebooku usnadňuje otevření víka, lze pohodlně i jednou rukou. Celkový úhel otevření notebooku je 180°, každý si tak najde optimální polohu naklonění displeje.


Veškerá fyzická rozhraní jsou umístěna na bocích notebooku, od středu dopředu, v zadní polovině jsou výdechy chlazení. Levý bok obsahuje napájecí konektor, LAN RJ-45 konektor, USB-A, HDMI a 2x audio jack. Na pravém boku je dále 2x USB-A, 1 x mini DP a 1x USB-C. Uvnitř notebooku jsou pochopitelně bezdrátové technologie WiFi a Bluetooth.



Celkové rozměry notebooku jsou 359 x 255 x 22 mm, výrobce opět uvádí tloušťku bez gumových nožiček (běžné pro většinu výrobců), v tomto případě 18 mm. V redakci naměřená hmotnost 2,14 kg přibližně odpovídá uváděné, může se nepatrně lišit podle výbavy. Na to, že se jedná o vysoce výkonný herní notebook s 15.6'' obrazovkou, považuji jej za velice dobře mobilní, v batohu si umím představit i každodenní přenášení. Mezi herními notebooky jde zcela jistě o jeden z nejmobilnějších.

Recenze

Diskuse