RECENZE: Acer Swift 7 (SF714-52T) - 14'', tenký, lehký a tichý notebook pro nejnáročnější cestování

3. 9. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Tomáš Valenta

notebook Acer Swift 7 (SF714-52T)
notebook Acer Swift 7 (SF714-52T)

Konfigurace a ceny

Na českém trhu jsou k dostání dvě barevné varianty, bílá a tmavě hnědá / černá. Shodně obsahují procesor Intel Core i7-8500Y, 16 GB RAM, dotykový 14'' Full HD displej, 512 GB PCIe NVMe SSD, podsvícenou klávesnici a OS Windows 10 Pro 64bit. Na výběr je mezi provedením v bílé či černé barvě. Součástí balení je USB-C hub s porty USB-C, HDMI a USB-A. Standardní cena je 39.661,- Kč bez DPH (47.990,- Kč s DPH). Nejnovější varianta notebook Acer Swift 7 je přesněji označena jako SF714-52T.

Pozor, stále lze zakoupit i předchozí variantu modelu Swift 7, ten je ale konstrukčně i výbavou jiný, i když třeba rozložení klávesnice má v zásadě stejné, poznáte jej podle čísla 51 v přesnějším označení modelu (SF714-51T).

Závěr

Acer Swift 7 714-52T je elegantní zařízení, které se nejvíce uplatní u těch, co vyžadují velmi lehký a zároveň velmi elegantní notebook. Zařízení je stylovka a ačkoliv je velmi decentní, vzbuzuje pozornost. Potěší celokovové provedení těla, displej s velmi tenkými rámečky, vzhledem k hmotnosti velmi slušná výdrž baterie. Stranou nezůstaly ani komponenty: plně pasivně chlazený procesor Intel Core i7-8500Y si poradí s jakoukoliv běžnou zátěží, doplňuje ho velmi rychlé SSD. Rozhodně jde o velmi zajímavé zařízení v kategorii pod 1 kg.

Vše má ale svá pro a proti, a na straně pasiv zde stojí především nulová upgradovatelnost komponent, všechny jsou součástí základní desky. Zde je třeba zmínit, že to je u takto tenkých a lehkých notebooků běžná věc, která je častokrát přímo nutností, považuji ale za vhodné to zmínit. Nízko posazená webkamera se na videohovory příliš nehodí. Nepotěší také hlučný stisk touchpadu, někomu může vadit reduktované rozložení kláves.

Klady a zápory

+ velmi nízká hmotnost
+ plně pasivní chlazení, tichý provoz
+ pěkný displej

- hlučné tlačítko touchpadu
- omezené rozložení klávesnice
- občasné pískání komponent na základní desce v testovném zařízení (coil whine)

Pod čarou

Reset na spodku notebooku má tak úzký otvor, že běžná kancelářská sponka je na něj příliš tlustá, je potřeba použít něco tenčího.

Recenze

Diskuse