RECENZE: Asus TUF Gaming FX705 - 17.3'' herní notebook, nový procesor AMD Ryzen, nová grafika NVIDIA

29. 6. 2019 18:00    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Li-Ion baterie má na sobě uvedenou kapacitu 64 Wh, stejnou hodnotu hlásí i operačnímu systému, k tomu v testovaném kuse opotřebení 3.4 % takže ve skutečnosti necelých 62 Wh. V redakčním testu maximální výdrže dokázal notebook pracovat bez mála 10 hodin, solidní hodnota na notebook s tak velkým displejem a herním výkonem. Dobrý výsledek vykázal i druhý test s přehráváním videa přes WiFi a maximálním jasem, notebook pracoval něco málo přes 6 a půl hodiny. Při práci s dokumenty a občasném připojení na internet by tak mohl reálně vydržet i celý pracovní den (8 hodin). Hraní her samozřejmě spotřebu naopak razantně zvýší a výdrž půjde znatelně dolu, jako u všech herních notebooků, při hraní her doporučuji baterii vnímat ''jen' jako záložní zdroj energie.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 9 hod 49 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 6 hod 36 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájecí zdroj je velký 180 x 76 x 26 mm a váží 630 g a poskytuje 180 W. Jde o dobře skladný zdroj, vlastně je o něco tenčí než samotný notebook. Kabel vedoucí do notebooku má kulatou koncovku s ergonomickým zahnutím. Třížilový kabel do zásuvky by mohl být o něco delší, ale o to lépe je skladný při přenášení. Oba kabely na sobě mají svazovací pásku se suchým zipem. Dobíjení notebooku je indikováno indikační diodou, která svítí červeně při dobíjení a bíle pokud je baterie nabitá a notebook je současně připojen do elektrické sítě, viditelná je i při zavřeném notebooku.

Recenze

Diskuse