RECENZE: ASUS Zephyrus S (GX502) - 15.6'' tenký herní notebook, poslouží i jako solidní pracovní stanice

21. 8. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

ASUS Zephyrus S (GX502)
ASUS Zephyrus S (GX502)

Ceny, konfigurace a záruka

Notebook je nabízen ve třech konfiguracích. Do redakce se nám dostala prostřední varianta, která stojí 58 990,- Kč s DPH. U levnější varianty ušetříte devět tisíc výměnou za slabší grafický čip (NVIDIA GeForce RTX 2060 6 GB). Nejvyšší konfigurace naopak stojí o osm tisíc více a za své peníze získáte ještě dvojnásobek operační paměti (32 GB) a dvojnásobek úložného prostoru (1 TB SSD).

Všechny konfigurace mají v základu dvouletou záruku s opravou v autorizovaném servisu. Česká republika a Slovensko jsou obsluhovány centrálním servisem v Ostravě, který hradí přepravu počítače v rámci reklamace.

Závěr

15,6'' ASUS Zephyrus S je velmi milým překvapením v kategorii tenkých herních notebooků. Šestijádrový procesor spolu s plnohodnotnou NVIDIA GeForce RTX 2070 se nejenže podařilo vtěsnat do relativně tenkého těla, ale ASUSu se také povedlo všechno velmi dobře uchladit. Hlučnost tak není vyšší než u některých mnohem tlustějších herních modelů.

Na notebooku oceňuji také výbornou klávesnici, velmi rychlý displej a neosekanou konektorovou výbavu. Pokud si uživatel poradí s některými specifiky technologie NVIDIA Optimus u podobných notebooků, může dosáhnout i relativně slušné výdrže. Při správném nastavení je možné dosáhnout okolo šesti hodin on-line kancelářské práce na jedno nabití.

Ve srovnání s konkurencí zamrzí chybějící rozhraní Thunderbolt 3, byť si uvědomuji, že ne pro každého má vůbec nějaký význam. Reálnějším nedostatkem je horší citlivost notebooku na Wi-Fi signál, takže se může stát, že delší vzdálenosti již budete mít výpadky připojení, přestože jiné notebooky ještě budou schopny stabilní komunikace.

I přes těchto několik nedostatků zde pozitiva výrazně převyšují. Notebook je z mého pohledu jedním z nejschopnějších zástupců ve třídě tenkých hi-end herních notebooků a byla radost jej během testování několik týdnů intenzivně používat nejen na hry, ale také na práci vyžadující pořádnou porci výkonu.

Klady a zápory

+ velmi pohodlná klávesnice s dobrým rozložením
+ rychlý 144 Hz IPS displej
+ relativně tiché chlazení bez rušivého pískání
+ nadprůměrné reproduktory

- chybí rozhraní Thunderbolt 3
- horší příjem signálu Wi-Fi
- ne vždy se po odpojení externího monitoru vypne grafický čip (obecná chyba NVIDIA Optimus)


TIP redakce NOTEBOOK.cz

TIP redakce NOTEBOOK.cz

15.6'' hernímu notebooku ASUS Zephyrus S (GX502) jsme se rozhodli udělit ocenění TIP redakce NOTEBOOK.cz.


Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Recenze

Diskuse