RECENZE: ASUS Zephyrus S (GX502) - 15.6'' tenký herní notebook, poslouží i jako solidní pracovní stanice

21. 8. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Reproduktory


Stereofonní reproduktory jsou umístěny v předních rozích základny. Zvuk notebooku je v základním nastavení překvapivě prokreslený v nižších frekvencích. Ztrácí nicméně ve výškách, které jsou výrazně potlačené.


O úpravu zvuku se stará softwarové vylepšení Sonic Studio 3, ve kterém lze mnohé upravit. Samotné reproduktory jsou podle mě výrazně nadprůměrné a mají velký potenciál. Výšky lze částečně vyřešit přepnutím ekvalizéru do režimu ''Bright''. V případě efektů ''Sonic Studio'' jde spíše o osobní preference. Celkově lze nicméně dostat velmi kvalitní a vyvážený zvuk i na poměry herních notebooků. Snad jen nejvyšší frekvence budou trochu utlumené prakticky vždy. Navzdory tomu hodnotím reproduktory velmi kladně.

Webkamera


ASUS potvrzuje to, co jsem se již dříve dozvěděl od jiných výrobců herních notebooků. Pro hráče je integrovaná webkamera převážně nepodstatný prvek, takže u ní snesou jak větší kompromisy, tak případně její absenci. Právě k odstranění integrované webkamery se ASUS odhodlal. Místo toho přibalil externí webkameru, která se připojuje do portu USB a můžete ji přichytit na víko notebooku.


Pokud jde o kvalitu snímače, nabízí externí řešení od těch integrovaných o něco lepší kvalitu s možností ukládání obrazu až ve FullHD rozlišení. Škoda, že má externí kamerka pouze automatické ostření.


Recenze

Diskuse